Άρση μέτρων: Μειώνεται στο 25% η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

ceaccf81cf83ceb7 cebcceadcf84cf81cf89cebd cebcceb5ceb9cf8ecebdceb5cf84ceb1ceb9 cf83cf84cebf 25 ceb7 cf84ceb7cebbceb5cf81ceb3ceb1cf83
facebooklaptopNew111120sk

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Τη μείωση του ποσοστού τηλεργασίας από 50% σε 25% ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Παράλληλα, γνωστοποίησε το άνοιγμα των γυμναστηρίων από τις 31 Μαΐου με κάποιες αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.

Ξεκινώντας την ενημέρωση ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι στην Ελλάδα η πίεση στο Σύστημα Υγείας αποκλιμακώνεται σταθερά. Σημείωσε ωστόσο ότι ακόμα δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία ώστε να γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψουμε πλήρως στην κανονικότητα. «Το ρενατεβού μας με την επόμενη ημέρα περνάει μέσα από τον εμβολιασμό» τόνισε.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι η χρήση των γηπέδων από ερασιτέχνες επιτρέπεται από 31 Μαΐου υπό προϋποθέσεις καθώς και η λειτουργία των γυμναστηρίων με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο. Σε ό,τι αφορά την επιστροφή της μουσικής στα καταστήματα υπογράμμισε ότι αυξάνει το ρίσκο μετάδοσης του ιού.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα εξής:

  • Επαναλειτουργία των γυμναστηρίων από τη Δευτέρα 31/05 με αλλαγές στα πρωτόκολλα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες
  • Χρήση γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ την ίδια ημερομηνία για ερασιτεχνικές δραστηριότητες με τα καθιερωμένα υγειονομικά πρωτόκολλα
  • Αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίων με προϋποθέσεις

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Νίκος Χραδαλιάς ανέφερε ότι το ποσοστό της τηλεργασίας των εργαζόμενων θα μειωθεί από το 50% στο 25% λόγω της βελτίωσης των υγειονομικών δεικτών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Τι ανοίγει τη Δευτέρα – Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *