Άρση lockdown: Νέο άνοιγμα από Δευτέρα, (19/04) – Τι «χαλαρώνει»

ceaccf81cf83ceb7 lockdown cebdceadcebf ceaccebdcebfceb9ceb3cebcceb1 ceb1cf80cf8c ceb4ceb5cf85cf84ceadcf81ceb1 19 04 cf84ceb9 cf87
facebookkoronoios anoigma drasthriothtwn

Άρση lockdown: Μετά την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου από την περασμένη Δευτέρα και το άνοιγμα των Λυκείων της χώρας προχθές, από τις 19 Απριλίου, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, αναμένεται να ανεβάσουν ρολά περισσότεροι τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Στη φαρέτρα των ειδικών και της κυβέρνησης, εκτός από τον εμβολιασμό, προστέθηκε και το «όπλο» των self test, τα οποία θα βοηθήσουν αποτελεσματικά στην μείωση της διασποράς του κορονοϊού, κάτι που θα επιτρέψει την ασφαλή επιστροφή των δραστηριοτήτων που βρίσκονται στον «πάγο» από το Νοέμβριο.

Η αυλαία για τα self test άνοιξε την Δευτέρα με την επιστροφή των μαθητών στα Λύκεια και θα συνεχιστεί εντός της εβδομάδας, και συγκεκριμένα την Πέμπτη με τη δωρεάν διάθεσή τους σε άλλους 900.000 εργαζομένους, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Μέσα στην εβδομάδα από την Πέμπτη θα διατεθούν self test και σε άλλες κατηγορίες πολιτών σε 900.000 εργαζόμενους και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Σε τράπεζες, δικαστήρια, λιανεμπόριο και στην ανοιχτή εστίαση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης στο OPEN.

Υπό αυτά τα δεδομένα, το υπουργείο Ανάπτυξης θέτει στην Επιτροπή των Επιστημόνων προς εξέταση την πρόταση να ανοίξουν τη Δευτέρα (19/04) και τα φροντιστήρια, μαζί με τα εμπορικά κέντρα και τα κέντρα αισθητικής.

Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, είναι να υπάρξει πτωτική τάση των κρουσμάτων και αποκλιμάκωση στην πίεση που δέχεται το Σύστημα Υγείας.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *