Έβγαλαν ρομποτικό γυναικείο χέρι που προσομοιώνει το κράτημα γυναίκας για τους μοναχικούς άνδρες

ceadceb2ceb3ceb1cebbceb1cebd cf81cebfcebccf80cebfcf84ceb9cebacf8c ceb3cf85cebdceb1ceb9cebaceb5ceafcebf cf87ceadcf81ceb9 cf80cebfcf85

Capture 11

Capture 11

Έβγαλαν ρομποτικό γυναικείο χέρι που προσομοιώνει το κράτημα γυναίκας για τους μοναχικούς άνδρες

Ερευνητές ιαπωνικού πανεπιστημίου δημιούργησαν ρομποτικό γυναικείο χέρι ώστε να βοηθήσει μοναχικούς άνδρες να αντιμετωπίσουν τη μοναξιά.

Ιάπωνες επιστήμονες, προκειμένου να δώσουν μια εναλλακτική λύση στην «επιδημία μοναξιάς» που παρατηρείται στη χώρα τους, ανέπτυξαν μια ρομποτική συσκευή, η οποία προσομοιώνει την εμπειρία του κρατήματος των χεριών μεταξύ των συντρόφων.

Αν και κάπως αλλόκοτη η ιδέα, σύμφωνα με τους ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Gifu που αναπτύσσουν το εν λόγω ρομποτικό άγγιγμα, «για μερικούς ανθρώπους, η εύρεση μιας φίλης είναι πολύ δύσκολη».

Έχοντας υπόψη αυτό το πρόβλημα, αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν νέο τρόπο για τους μοναχικούς άντρες, ώστε να «βιώσουν πιο εύκολα το χέρι της φίλης τους» απ’ ό,τι στην πραγματικότητα.

Έτσι, γεννήθηκε το έργο τους, το ρομποτικό χέρι που ονομάζεται Osampo Kanojo, ή «Walking Bride».

Όσο πιο «ανθρώπινο» γίνεται

Με μια πρώτη ματιά, το Walking Bride μπορεί να μοιάζει με ένα κομμάτι σιλικόνης σε σχήμα χεριού, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα αρκετά εξελιγμένο κομμάτι μηχανημάτων. Μια ειδική ράγα, τοποθετημένη γύρω από τον αγκώνα της Νύφης, έχει σχεδιαστεί για να μιμείται κινήσεις ώθησης και τραβήγματος, προσομοιώνοντας το βάρος ενός ατόμου που θα ήταν συνδεδεμένο με ένα πραγματικό χέρι.

[embedded content]

Το μαλακό εξωτερικό δέρμα της συσκευής διατηρεί τη θερμοκρασία ενός ανθρώπινου σώματος, με τεχνητούς πόρους που βγάζουν υγρό για να δημιουργήσουν τεχνητό ιδρώτα.

Το χέρι της ψεύτικης φίλης μπορεί ακόμη και να συνδυαστεί με μια εφαρμογή smartphone που παίζει τον ήχο των βημάτων μιας γυναίκας. Είναι επίσης αρωματισμένο με ένα ειδικό μείγμα αρωμάτων σαπουνιού και καλλυντικών, σχεδιασμένο να μιμείται τη μυρωδιά του πραγματικού δέρματος της γυναίκας.

Προς το παρόν, το Osampo Kanojo έχει μόνο γυναικεία παραλλαγή, επομένως όσοι αναζητούν έναν «ρομποτικό σύζυγο» ίσως χρειαστεί να περιμένουν.

Πηγή : sputniknews.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *