Έκθεση της IBM Security: διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις σε βιομηχανίες που υποστηρίζουν τις προσπάθειες κατά του COVID-19

ceadcebaceb8ceb5cf83ceb7 cf84ceb7cf82 ibm security ceb4ceb9cf80cebbceb1cf83ceb9ceaccf83cf84ceb7cebaceb1cebd cebfceb9 ceb5cf80ceb9ceb8cead

IBM LOGO

Η ΙΒΜ Security έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τον Δείκτη Πληροφοριών για Απειλές της X-Force για το 2021 (2021 X-Force Threat Intelligence Index). Σύμφωνα με τη νέα έκθεση, οι κυβερνοεπιθέσεις στην υγειονομική περίθαλψη, τη μεταποίηση και την ενέργεια διπλασιάστηκαν από το προηγούμενο έτος, με τους φορείς απειλών να στοχεύουν οργανισμούς που δεν μπορούσαν να αντέξουν οποιονδήποτε χρόνο εκτός λειτουργίας λόγω των κινδύνων διατάραξης των ιατρικών προσπαθειών ή των κρίσιμων αλυσίδων εφοδιασμού. Στην πραγματικότητα, η μεταποίηση και η ενέργεια ήταν οι βιομηχανίες που δέχτηκαν τις περισσότερες επιθέσεις το 2020, στη δεύτερη θέση μετά από τον χρηματοπιστωτικό και τον ασφαλιστικό τομέα. Στο αποτέλεσμα αυτό συνέβαλαν οι επιτιθέμενοι, εκμεταλλευόμενοι την κατά 50% σχεδόν αύξηση των τρωτών σημείων των συστημάτων βιομηχανικού ελέγχου (ICS), από τα οποία εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό τόσο η μεταποίηση όσο και η ενέργεια.

Ο Δείκτης Πληροφοριών για Απειλές της X-Force βασίζεται σε πληροφορίες και παρατηρήσεις από την παρακολούθηση άνω των 150 δισεκατομμυρίων συμβάντων ασφαλείας την ημέρα σε περισσότερες από 130 χώρες. Επιπλέον, τα δεδομένα συλλέγονται και αναλύονται από πολλαπλές πηγές εντός της IBM, συμπεριλαμβανομένων των IBM Security X-Force Threat Intelligence και Incident Response, X-Force Red, IBM Managed Security Services και των δεδομένων που παρέχονται τις υπηρεσίες Quad9 και Intezer, αμφότερες των οποίων συνέβαλαν αμφότεροι στην έκθεση του  2021.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Global Threat Intelligence, της IBM Security X-Force, Nick Rossmann, αναφερόμενος στα ευρήματα της έρευνας δήλωσε «Στην ουσία, η πανδημία αναμόρφωσε αυτό που θεωρείται κρίσιμη υποδομή σήμερα, και οι επιτιθέμενοι το έλαβαν υπόψη τους. Πολλοί οργανισμοί βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών αντιμετώπισης για πρώτη φορά – είτε για να υποστηρίξουν την έρευνα για τη νόσο COVID-19, είτε για να διατηρήσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού εμβολίων και τροφίμων ή για να παράγουν εξοπλισμό ατομικής προστασίας». Όπως είπε «Η στόχευση θυμάτων εκ μέρους των επιτιθέμενων άλλαξε καθώς τα γεγονότα της νόσου COVID-19 εκτυλίσσονταν, υποδεικνύοντας για άλλη μία φορά την προσαρμοστικότητα, την επινοητικότητα και την επιμονή των αντιπάλων στον κυβερνοχώρο».

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *