Έκκληση της Unicef για 87 εκατ. δολάρια για τη νέα σχολική χρονιά στην Υεμένη

ceadcebacebacebbceb7cf83ceb7 cf84ceb7cf82 unicef ceb3ceb9ceb1 87 ceb5cebaceb1cf84 ceb4cebfcebbceaccf81ceb9ceb1 ceb3ceb9ceb1 cf84ceb7 cebd
AP 447387684530

Την ώρα που που εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο κάθονται στα θρανία τους, η Unicef απευθύνει έκκληση για να μπορέσουν να κάνουν το ίδιο και τα παιδιά στην Υεμένη.

Oι χρηματοδοτικές ανάγκες των σχολείων της Υεμένης, όπου επέστρεψαν τις τελευταίες ημέρες οι μαθητές, ανέρχονται σε 87 εκατομμύρια δολάρια ως το τέλος του έτους, δήλωσε ο Τεντ Σεμπάν διευθυντής της Unicef για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

«Στη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, δίναμε μπόνους στους εκπαιδευτικούς ώστε να μπορούν να ζουν» εξήγησε ο Σεμπάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Unicef και άλλες διεθνείς οργανώσεις, όπως η Unesco, έχουν απευθύνει έκκληση σε δωρητές φέτος ώστε να στηρίξουν την παροχή των μπόνους αυτών και άλλα έξοδα για τη σχολική εκπαίδευση στην Υεμένη. Αυτή τη στιγμή λείπουν 87 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση των αναγκών ως το τέλος του έτους, σύμφωνα με την οργάνωσή του.

Από το 2015 ένας στρατιωτικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία μάχεται εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι στην Υεμένη οι οποίοι ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου τμήματος της χώρας όπως και την πρωτεύουσα Σανάα, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

«Η Υεμένη είναι η πιο σοβαρή ανθρωπιστική κρίση σήμερα» τόνισε ο Σεμπάν υπογραμμίζοντας ότι σε αυτό συμβάλλει συνδυασμός παραγόντων, όπως η αστάθεια, η οικονομία του πολέμου και οι ελλιπείς υποδομές.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή της Unicef, «τέσσερα στα πέντε παιδιά στην Υεμένη έχουν ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια. Χωρίς αυτή, κινδυνεύουν από υποσιτισμό, ασθένειες και θάνατο»

Εξάλλου εκτίμησε σε περίπου 2.000 τα σχολεία που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω των συγκρούσεων είτε επειδή έχουν υποστεί ζημιές είτε επειδή χρησιμεύουν ως καταφύγια για τους εκτοπισμένους.

Λόγω της κατάστασης αυτής, περίπου 2 εκατομμύρια μαθητές δεν θα πάνε σχολείο στην Υεμένη, ενώ 5,8 εκατομμύρια άλλοι έχουν ακόμη πρόσβαση στο σχολείο.

Επιπλέον, λόγω της υγειονομικής κρίσης, η επιστροφή στα σχολεία φέτος θα είναι μια χρονιά μικτής εκπαίδευσης, διότι τα παιδιά θα είναι κάποιες ημέρες στο σχολείο και κάποιες στο σπίτι τους προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Το ίδιο συμβαίνει και στην υπόλοιπη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, διαβεβαίωσε ο Σεμπάν.

Στην Υεμένη, εκτός από τις δράσεις της υπέρ της εκπαίδευσης, η Unicef στηρίζει ένα πρόγραμμα οικονομική βοήθειας για 2,4 εκατομμύρια οικογένειες.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *