Έλεγχοι και στο ίντερνετ από την ιταλική αστυνομία για τα παράνομα πρωτοχρονιάτικα πάρτι

ceadcebbceb5ceb3cf87cebfceb9 cebaceb1ceb9 cf83cf84cebf ceafcebdcf84ceb5cf81cebdceb5cf84 ceb1cf80cf8c cf84ceb7cebd ceb9cf84ceb1cebbceb9
AP 20359669750332

Σε «πονοκέφαλο» έχουν εξελιχθεί για τις Αρχές της Ιταλίας τα πάρτι που μπορεί να θελήσουν κάποιοι (ίσως και αρκετοί) να στήσουν, ώστε να γλεντήσουν το πέρασμα από το 2020 στο νέο έτος. Η υπουργός Εσωτερικών, Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, σε σημερινές δηλώσεις της στο ιδιωτικό ραδιοφωνικό δίκτυο Radio Capital, υπενθύμισε στους συμπατριώτες της ότι απόψε απαγορεύεται κάθε είδος γιορτής.

«Οι έλεγχοι δεν θα γίνουν μόνον στους δρόμους, αλλά και στο διαδίκτυο. Ξέρουμε ότι με μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάποιοι προσπάθησαν να βρουν κτίρια στα οποία να στήσουν γιορτές για την αλλαγή του χρόνου», τόνισε η Λαμορτζέζε.

«Θα προχωρήσουμε στις αναγκαίες παρεμβάσεις, ώστε να μην επαναληφθούν τα όσα συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι, όταν με το άνοιγμα των κλαμπ και την μαζική παρουσία των νέων, αυξήθηκε η μετάδοση του ιού», πρόσθεσε η επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με την ανταπόκριση του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι οι σχετικές απαγορεύσεις αφορούν όχι μόνον τις γιορτές σε σπίτια και επαύλεις, αλλά και σε πλωτά μέσα, τα οποία, όπως διέρρευσε, μερικοί Ιταλοί είχαν σκεφθεί να χρησιμοποιήσουν για ρεβεγιόν με μεγάλη συμμετοχή.

Σύμφωνα με τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού που έχουν τεθεί και πάλι σε ισχύ από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, κάθε ιταλική οικογένεια μπορεί απόψε να φιλοξενήσει μόνο δυο άτομα, τα οποία, όμως, θα πρέπει να επιστρέψουν στη μόνιμη κατοικία τους μέχρι τις 10 το βράδυ, οπότε τίθεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *