Έλον Μάσκ: Έγινε μέτοχος του Twitter – «Θα κάνουμε σημαντικές βελτιώσεις τους επόμενους μήνες»

ceadcebbcebfcebd cebcceaccf83ceba ceadceb3ceb9cebdceb5 cebcceadcf84cebfcf87cebfcf82 cf84cebfcf85 twitter ceb8ceb1 cebaceaccebdcebf
facebookelon musk

Ο Έλον Μασκ θα είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου, υποσχόμενος σημαντικές βελτιώσεις, μετά την απόκτηση ποσοστού περίπου 9% των μετοχών.

Το Twitter Inc προσφέρει στον επιχειρηματία Έλον Μασκ μία θέση στο διοικητικό της συμβούλιο. Αυτή τη θέση σκοπεύει να τη χρησιμοποιήσει για να κάνει σημαντικές βελτιώσεις στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, έπειτα από την ανακοίνωση ότι απέκτησε ποσοστό περίπου 9% των μετοχών της. Έτσι ο Μασκ εξελίσσεται στον μεγαλύτερο μέτοχο του Twitter.

Την ανακοίνωση έκανε γνωστή το απόγευμα της Δευτέρας ο Μασκ σε μία ανάρτησή του στο Twitter γράφοντας: «Προσβλέπω στη συνεργασία με τον Παράγκ και το διοικητικό συμβούλιο του Twitter για να κάνουμε σημαντικές βελτιώσεις στο Twitter κατά τους επόμενους μήνες».

Ο Παράγκ Αγκραουάλ είναι ο εκτελεστικό διευθυντής της αναφερόμενης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Πέρα από την υπόσχεση για μεγάλες αλλαγές στο Twitter, ο εκτελεστικός διευθυντής της Tesla, ο οποίος επιλέγει συχνά μη συμβατικές μεθόδους για την υλοποίηση των πρωτοβουλιών του, δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Μασκ θα έχει εμπλοκή στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης και της κατεύθυνσης της πρωτοβουλίας «Bluesky» του Twitter, αλλά και της εφαρμογής ενός πλήκτρου διόρθωσης, σύμφωνα με μία πηγή που έχει λάβει γνώση για την κατάσταση που διαμορφώνεται.

Αποχή από την «αυτοσυγκράτηση» της πλατφόρμας σχετικά με την απαγόρευση περιεχομένου ή την αποκατάσταση των προφίλ των χρηστών της θα έχει ο Μάσκ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ η πολιτική αυτή εφαρμόζεται για όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Twitter.

Η τιμή των μετοχών του Twitter αυξήθηκε χθες περισσότερο από 2% στα 50,98 δολάρια (46,78 ευρώ), μετά την αύξηση της τιμής της κατά 27% τη Δευτέρα. Η τιμή των μετοχών της Tesla μειώθηκε κατά 4,7%.

Ο διορισμός του Μασκ θα εμποδίσει πιθανόν τις βλέψεις του για μία προσφορά εξαγοράς του Twitter, καθώς ο ίδιος που σύμφωνα με το Forbes είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, δεν μπορεί να ελέγχει ποσοστό μεγαλύτερο από το 14,9% των μετοχών του Twitter, είτε ως μέτοχος, είτε ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, για όσο χρονικό διάστημα συμμετέχει στο διοικητικό της συμβούλιο.

Η αποκάλυψη για την απόκτηση του ποσοστού των μετοχών τη Δευτέρα, προκάλεσε έναν ευρύ προβληματισμό σχετικά με το ενδεχόμενο μιας πλήρους εξαγοράς της πλατφόρμας, μέχρι την απόκτηση ενός ενεργού ρόλου από τον Μασκ ως προς την εξέλιξή της.

Ο Μασκ από την πλευρά του, δεν έχει εκδηλώσει κάποιο ενδιαφέρον για την εξαγορά του Twitter, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο ίδιος, προχώρησε χθες σε μία τροποποίηση του σχετικού φακέλου των μετοχών αναφέροντας μία αλλαγή στο καθεστώς της μετοχικής συμμετοχής του, από αυτό του παθητικού επενδυτή σε ρόλο ενεργού επενδυτή, μετά από σχετικό προβληματισμό ότι ο ίδιος δεν ακολούθησε ενδεχόμενα τα σωστά γραφειοκρατικά βήματα, ως προς τη συμπλήρωση των απαραίτητων εγγράφων .

«Δεν είναι κάποιος που απομακρύνεται από αντιπαραθέσεις ή κάποιος που εκδηλώνει τις σκέψεις του. Έτσι, ο Μασκ θέτει πάντοτε σε κίνδυνο ενδεχόμενη συμμόρφωσή του με υπάρχουσες καταστάσεις», δήλωσε ο Άντριου Γουανγκ ( Runnymede Capital Management).

Ο Μασκ αποκάλυψε επίσης στα έγγραφα που κατέθεσε χθες ότι αγόρασε 73 εκατομμύρια μετοχές του Twitter για 2,64 δισεκατομμύρια δολάρια (2,42 δισεκατομμύρια ευρώ) από την 31η Ιανουαρίου μέχρι την 1η Απριλίου. Η μέση τιμή των μετοχών καταγράφηκε στα 36,14 δολάρια (33,16 ευρώ).

Η τιμή της μετοχής του Twitter έκλεισε στα 39,31 δολάρια την Παρασκευή (36,07 ευρώ) την Παρασκευή πριν την αποκάλυψη του Μασκ για την απόκτηση των μετοχών.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ελον Μασκ αγόρασε μερίδιο στο Twitter

Έλον Μάσκ: Τα πάνω-κάτω έφερε στο Twitter o μεγιστάνας της Τesla – Η ψηφοφορία που διοργάνωσε

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.