Ένα tweet του Elon Musk ήταν αρκετό για να κάνει τo BitCoin μίνι-βουτιά!

ceadcebdceb1 tweet cf84cebfcf85 elon musk ceaecf84ceb1cebd ceb1cf81cebaceb5cf84cf8c ceb3ceb9ceb1 cebdceb1 cebaceaccebdceb5ceb9 cf84o bitcoin

Μπορεί η νέα digital οικονομία των cryptocurrencies να τρέχει με τα… χίλια, όμως όλοι γνωρίζουμε ότι η φύση τους είναι ιδιαιτέρως ευάλωτη και… εύθραυστη (περισσότερα για τα κρυπτονομίσματα μπορείτε να βρείτε εδώ). Πολλές φορές μάλιστα ένα tweet είναι αρκετό για να επηρεαστεί σε τεράστιο βαθμό η αξία ενός κρυπτονομίσματος και ο “master” σε αυτή την τακτική δεν είναι άλλος από τον Elon Musk, ο οποίος μπορεί με ένα απλό tweet να οδηγήσει ένα κρυπτονόμισμα είτε σε τρελή άνοδο, είτε σε… τεράστια πτώση.

Musk Bitcoin

Και μπορεί το Dogecoin (που είναι το αγαπημένο κρυπτονόμισμα του Musk να γνωρίζει μέρες δόξας), όμως από ότι φαίνεται δεν συμβαίνει το ίδιο με το BitCoin! Μάλιστα, δεν έχει συμπληρωθεί καλά – καλά μία εβδομάδα από τότε που o διάσημος entrepreneur ανακοίνωσε ότι η Tesla σταματάει να δέχεται πληρωμές σε BitCoin. Ύστερα από ένα τέτοιο post, όλοι αναμέναμε εναγωνίως να δούμε το τι επρόκειτο να συμβεί με την αξία του BitCoin. Όμως η μεγάλη πτώση που αναμέναμε (η αξία του ενός bitcoin από σχεδόν 60.000 έκανε βουτιά στα 42.000$)  ήρθε λίγες μέρες αργότερα, όταν ο CEO της Tesla και της SpaceX θέλησε να απαντήσει σε έναν μη τσεκαρισμένο Twitter account. Συγκεκριμένα το account CryptoWhale ανέφερε «ότι οι fans του Bitcoin θα πρέπει να αρχίσουν να αυτό-χαστουκίζονται όταν πληροφορηθούν ότι η Tesla “πέταξε” το απόθεμα της σε BitCoin και σίγουρα με τα επίπεδα μίσους που λαμβάνει ο Elon Musk δεν θα τον κατηγορούσα…».  

bitcoin 5773647 1920

Ο Musk λοιπόν δεν παρέλειψε να σχολιάσει με ένα λακωνικό «πράγματι» και τώρα όλοι έμειναν με την απορία για το εάν τελικά μιλούσε για τον εαυτό του ή τελικά όντως η Tesla ξεφορτώθηκε την Bitcoin holdings. Ότι και εάν συμβαίνει τελικά, η ουσία είναι ότι μια απλή λέξη ήταν (υπερ)αρκετή για να ανακοπεί η ξέφρενη πορεία του BitCoin! 

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *