Ένοπλες Δυνάμεις: Υψηλού επιπέδου συνεργασίες με Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων

ceadcebdcebfcf80cebbceb5cf82 ceb4cf85cebdceaccebcceb5ceb9cf82 cf85cf88ceb7cebbcebfcf8d ceb5cf80ceb9cf80ceadceb4cebfcf85 cf83cf85cebd

Παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, υπεγράφησαν οι συνεργασίες ΓΕΣ και ΓΕΑ με το ΕΑΠ και του ΓΕΣ με το Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου.

Την Πέμπτη (25.02), ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρέστη στις τελετές υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των ΓΕΣ και ΓΕΑ και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), καθώς και Συμφωνητικού Συνεργασίας μεταξύ του ΓΕΣ και του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου.

Τα Μνημόνια Συνεργασίας υπεγράφησαν από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη και από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου κύριο Οδυσσέα – Ιωάννη Ζώρα ενώ το Συμφωνητικό Συνεργασίας υπεγράφη από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντή του ΙΔΙΣ, καθηγητή κύριο Χαράλαμπο Παπασωτηρίου.

Οι ανωτέρω συνεργασίες προβλέπουν μεταξύ άλλων ανάπτυξη συνεργασίας φοιτητών με στελέχη των ΕΔ σε δράσεις και εκπαιδευτικές διαδικασίες, εκπαίδευση προσωπικού των ΕΔ σε Σεμινάρια, Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, συνδιοργάνωση κοινών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών, δράσεις μεταφοράς τεχνογνωσίας και επιμόρφωσης, σχεδίαση, ανάπτυξη και υλοποίηση κοινών προγραμμάτων εφαρμοσμένης έρευνας και τεχνολογίας καθώς και σύνταξη και δημοσίευση μελετών.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στους χαιρετισμούς που απηύθυνε εξέφρασε την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του προς όλους τους εμπλεκόμενους για τις συνεργασίες που υπεγράφησαν, οι οποίες σηματοδοτούν τη σύμπραξη μεταξύ του ακαδημαϊκού χώρου και των Ενόπλων Δυνάμεων που θα φέρουν και στις δύο πλευρές πλείστες ωφέλειες.

Οι ημερίδες, τα συνέδρια και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα διοργανωθούν θα αποτελέσουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποκτήσει το προσωπικό των ΕΔ πολύτιμα εκπαιδευτικά εφόδια. Τέλος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι ανωτέρω συνεργασίες ότι θα είναι γόνιμες και θα αποφέρουν πολύτιμους καρπούς, προς αμοιβαίο όφελος τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και των συμβαλλόμενων φορέων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι πιλότοι: «Ουρλιαχτά» μέσα στο κοκ πιτ – Να ποιοι ρίχνουν θερμοβολίδες για να ξεφύγουν

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *