Ένσταση ακυρότητας από Δημήτρη Λιγνάδη: «Με συλλάβατε χωρίς να συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις»

ceadcebdcf83cf84ceb1cf83ceb7 ceb1cebacf85cf81cf8ccf84ceb7cf84ceb1cf82 ceb1cf80cf8c ceb4ceb7cebcceaecf84cf81ceb7 cebbceb9ceb3cebdceac
facebooklignadisNew24221sk

Για σύλληψή του χωρίς να συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις κάνεις λόγο στην ένσταση ακυρότητας που υπέβαλε σήμερα το μεσημέρι ο Δημήτρης Λιγνάδης, κατά την παρουσία του στο ανακριτικό γραφείο προκειμένου να λάβει νέα προθεσμία για το μεσημέρι της Πέμπτης. Μάλιστα, κάνει λόγο για «εμμονική προσπάθεια για δημιουργία ερωτικής σχέσης μαζί του» από την 40χρονη μάρτυρα που κατέθεσε σε βάρος του, ενώ αμφισβητεί και τις ημερομηνίες των καταγγελλόμενων συμβάντων.

Αναφερόμενος στη μήνυση που έχει υποβληθεί σε βάρος του από τον Βασίλη Κυπαρισσόπουλο, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός κάνει λόγο για «ποινικά αδιάφορη» υπόθεση εφόσον έχει παραγραφεί.

«Την 5/2/2021 υπεβλήθη από τον Βασίλειο Κυπαρισσόπουλο μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία ουσιαστικά δεν περιέγραψε κάποια αξιόποινη συμπεριφορά, αφού κατά τους ισχυρισμούς του, και αληθείς υποτιθέμενους, οι δήθεν σεξουαλικές επαφές μαζί του, έγιναν με τη συναίνεσή του ενώ ήταν ήδη 15 ετών και χωρίς να έχω την ιδιότητα του παιδαγωγού του. Σε κάθε δε περίπτωση το χρονικό διάστημα, στο οποίο αναφέρεται είναι μεγαλύτερο της εικοσαετίας από την ενηλικίωσή του και εν όψει των περί παραγραφής διατάξεων το περιεχόμενο της αναφοράς του ήταν ποινικά αδιάφορο» αναφέρει στην ένσταση ακυρότητας.

Σχολιάζοντας τις καταθέσεις μαρτύρων, αλλά και του δεύτερου προσώπου που κατήγγειλε ως θύμα του σκηνοθέτη ο Βασίλης Κυπαρισσόπουλος, ο κ. Λιγνάδης αναφέρει στο δικόγραφο: «Ο μάρτυρας αυτός κατέθεσε πως κατά το χρονικό διάστημα 2014 έως 2016, δηλαδή σε ηλικία 16 προς 17 ετών, δήθεν είχε σεξουαλική σχέση μαζί μου με τη θέλησή του και ότι μια φορά εντός αυτού του χρονικού διαστήματος ανάμεσα σε πολλές άλλες σεξουαλικές επαφές μας υπήρξε και μια που κατά τους ισχυρισμούς του «δεν ήθελε». Την ίδια ημέρα και την ίδια ακριβώς ώρα (!) κατέθεσαν ενώπιον του ίδιου εισαγγελέα και οι μάρτυρες Γ.Χ και Γ.Κ. Ο μεν Γ.Χ δεν κατέθεσε τίποτα απολύτως σε βάρος μου, αφού δεν υπέπεσε στην αντίληψη του ουδεμία μεμπτή συμπεριφορά μου προς οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, η δε Γ.Κ απλώς μόνο εξιστόρησε την άτυχη και εμμονική προσπάθεια της ήδη από τα φοιτητικά της χρόνια και συγκεκριμένα το έτος 2000 να συνάψει ερωτική σχέση μαζί μου, χωρίς ωστόσο να αντιληφθεί έστω και μια σεξουαλική επαφή μου με ή χωρίς συναίνεση έστω και με ένα ανήλικο πρόσωπο».

Τι αναφέρει για τη δεύτερη μήνυση εναντίον του

«Στις 19/2 ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος κατέθεσε στην εισαγγελία την από 17/2 μήνυση έγκληση του (….) στην οποία αναφέρεται ότι δήθεν τον Αύγουστο του έτους 2010 τέλεσα σε βάρος του το αδίκημα του βιασμού ενώ ο μηνυτής ήταν ηλικίας 14 ή 15 ετών, χωρίς αυτό να προκύπτει με ακρίβεια αφού αναφέρει μόνο το έτος της γεννήσεως του, το 1995. Ο μηνυτής πρότεινε και έναν μάρτυρα ο οποίος εξετάστηκε από τον εισαγγελέα. Ο μάρτυρας αυτός «επιβεβαίωσε τη γνωριμία μου με το μηνυτή, αλλά δεν αντελήφθη καμία σεξουαλική επαφή μου με ή χωρίς συναίνεση είτε με το μηνυτή είτε με οποιαδήποτε άλλο πρόσωπο, περιέγραψε εντελώς διαφορετικά τις περιστάσεις, υπό τις οποίες με είχαν δήθεν συναντήσει είτε εντός είτε εκτός της οικίας μου και το κορυφαίο δεν γνώριζε έστω εκ διηγήσεως οποιαδήποτε περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης του μηνυτή, μολονότι προφανώς γνώριζε ότι έχει υποβληθεί μήνυση εναντίον μου και μάλιστα δεν ήταν και σίγουρος εάν ο μηνυτής με είχε συναντήσει ξανά μετά την τελευταία φορά που ο μάρτυρας και ο μηνυτής δήθεν με επισκέφθηκαν στο σπίτι μου».

Η παρουσία στην Εισαγγελία πριν τη σύλληψη

Από την ένσταση ακυρότητας που υπέβαλλε ο κ. Λιγνάδης προκύπτει ότι εκτός από την ΓΑΔΑ, είχε επισκεφθεί και την Εισαγγελία πριν την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του. Όπως εξηγεί: «Όταν πληροφορήθηκα από τις 11/2 από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι έχει κατατεθεί σε βάρος μου μήνυση υπέβαλλα στην προϊστάμενη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών αίτηση να κληθώ προς παροχή εξηγήσεων και να λάβω αντίγραφα οποιασδήποτε δικογραφίας έχει σχηματιστεί σε βάρος μου, αναφέροντας και γνωστή και μόνιμη διεύθυνση της κατοικίας μου τα τελευταία δώδεκα χρόνια, προκειμένου να υπερασπισθώ τον εαυτό μου τόσο έναντι της εγκλήσεως όσο και έναντι της ακραίας δυσφήμισης μου από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εξ’ αιτίας της οποίας μάλιστα ήδη από τις 6/2 παραιτήθηκα από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, προκειμένου να μην βάλλεται δια του προσώπου μου ο σημαντικός αυτός θεσμός για τη χώρα και τον πολιτισμό της».

Ο κ. Λιγνάδης εμφανίζεται να αμφισβητεί και τις ημερομηνίες των καταγγελλόμενων συμβάντων, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε άλλα μέρη. «Ο εισαγγελέας περάτωσε την ανάκριση χωρίς να με καλέσει σε εξηγήσεις και χωρίς μια απλή έρευνα στο internet να διασταυρώσει αν αντιστοιχούν στην αλήθεια οι ημερομηνίες διαφόρων γεγονότων και εκδηλώσεων που αναφέρονται στις μαρτυρικές καταθέσεις των δυο δήθεν παθόντων (όλες είναι λάθος) άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος μου για βιασμό κατά συρροή. Με τον τρόπο αυτό όμως προκλήθηκε απόλυτη ακυρότητα κατά την άσκηση δίωξης εναντίον μου».

«Έχουν να με δουν πολλά χρόνια»

Αβάσιμο χαρακτήρισε το επιχείρημα ότι καλώς παραλείφθηκε η κλήση του ως υπόπτου επειδή προκύπτει σαφώς ότι ο ύποπτος είχε σχεδιάσει την τέλεση νέων αδικημάτων. είναι “Το επιχείρημα είναι παντελώς αβάσιμο, αφού οι δυο πράξεις που μου αποδίδονται έχουν παλαιό χρόνο τέλεσης, ήτοι Αύγουστο 2010 και Αύγουστο 2015, οι δε μάρτυρες κατηγορίας δεν βρίσκονται σε πρόσφατη συναναστροφή μαζί μου, αλλά έχουν να με δουν πάρα πολλά χρόνια, βάσει των καταθέσεων τους από 5 έως 23 χρόνια, πολλοί εξ αυτών ζουν στο εξωτερικό και κατά συνέπεια δεν ήταν εις θέση να εισφέρουν είτε από προσωπική αντίληψη είτε παραπέμποντας σε κάποιο τρίτο πρόσωπο του περιβάλλοντος μου έστω και ένα πρόσφατο περιστατικό, εκ του οποίου να προκύπτει ότι «έχω σχεδιάσει» νέα εγκλήματα είτε ομοειδή με αυτά που μου αποδίδονται είτε διαφορετικά”.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κούγιας για Λιγνάδη: Καταθέσαμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας – Πήρε προθεσμία για αύριο

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *