Έρευνα – σοκ για τα βίντεο που «πρωταγωνιστούν» σε μεγάλα πορνογραφικά sites

ceadcf81ceb5cf85cebdceb1 cf83cebfceba ceb3ceb9ceb1 cf84ceb1 ceb2ceafcebdcf84ceb5cebf cf80cebfcf85 cf80cf81cf89cf84ceb1ceb3cf89
facebookpornography

Ένα στα οκτώ βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου που προωθούνται σε χρήστες που χρησιμοποιούν για πρώτη φορά τα μεγαλύτερα πορνογραφικά sites του Ηνωμένου Βασιλείου συνοδεύεται από κείμενο που περιγράφει βίαιες σεξουαλικές πράξεις, σύμφωνα με έρευνα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, στο πλαίσιο της έρευνας αναλύθηκαν τίτλοι και περιγραφές από 131.738 βίντεο σε launch pages των Pornhub, XVideos και XHamster.

Ένας ερευνητής χαρακτήρισε σοκαριστική την έκταση της παρουσίας που είχαν οι περιγραφές βιασμών, σωματικής βίας και αιμομιξιών.

Τα sites έχουν αμφισβητήσει τη μελέτη και έχουν πει ότι απομακρύνουν το παράνομο περιεχόμενο.

Στο πλαίσιο της έρευνας οι ερευνητές τραβούσαν screenshots σε ωριαία βάση από τις homepages των τριών δημοφιλέστερων πορνογραφικών ιστοσελίδων, σε μια περίοδο έξι μηνών μεταξύ του 2017 και του 2018.

Οι περιγραφές και οι τίτλοι, μα όχι το περιεχόμενο των ίδιων των βίντεο, είχαν λέξεις- κλειδιά που αντιστοιχούν στον ορισμό της σεξουαλικής βίας του ΠΟΥ.

Οι ερευνητές μετά απέκλεισαν τα βίντεο συναινετικού ΒDSM (bondage, domination, sado-masochishm) από τα αποτελέσματά τους.

Η έρευνα έδειξε πως πάνω από 8.000 τίτλοι αναφέρονταν σε σωματική επιθετικότητα ή εξαναγκασμό σε σεξουαλική δραστηριότητα. 2.966 ήταν αυτοί που περιέγραφαν σεξουαλική κακοποίηση με εικόνες, όπως πχ «hidden cams» και «upskirting». Ακόμη, 5.785 τίτλοι περιέγραφαν σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ συγγενών- η πιο κοινή κατηγορία «σεξουαλικά βίαιου» υλικού που περιλαμβάνει η αναφορά.

Οι τρεις αυτές ιστοσελίδες επελέγησαν ως τα τρία πορνογραφικά sites με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το περιεχόμενο αυτό ήταν ορατό σε επισκέπτες που έμπαιναν για πρώτη φορά στο site, και ήταν διαθέσιμο δωρεάν χωρίς διαδικασία επιβεβαίωσης ηλικίας, σύμφωνα με την έρευνα.

Κοινές λέξεις- κλειδιά περιελάμβαναν όρους όπως «forced», «grope» και «molest» όπως έδειξε η ανάλυση. Το ποσοστό αυτό αυξανόταν σε 8,5% σε βίντεο που φαίνονταν να περιγράφουν σεξουαλική βία.

Στους όρους χρήσης τους το Pornhub και το XVideos απαγορεύουν το περιεχόμενο που απεικονίζει σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, βιασμούς, αιμομιξίες και εξαναγκασμό σε σεξουαλικές πράξεις. Το XHamster απαγορεύει υλικό που είναι «παράνομο, απειλητικό, κακοποιητικό, εκφοβιστικό» ή «μισαλλόδοξο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Για πόσο καιρό παρέχει ανοσία το εμβόλιο – Φόβος για τις ομοιότητες με την γρίπη

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *