Έτσι θα καταλάβετε τι τύπο δέρματος έχετε

ceadcf84cf83ceb9 ceb8ceb1 cebaceb1cf84ceb1cebbceacceb2ceb5cf84ceb5 cf84ceb9 cf84cf8dcf80cebf ceb4ceadcf81cebcceb1cf84cebfcf82 ceadcf87

Η καθημερινή εφαρμογή αντηλιακής κρέμας, το πλύσιμο του προσώπου πρωί και βράδυ, η ενυδάτωση και το σωστό ντεμακιγιάζ είναι βασικές προϋποθέσεις για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα. Ωστόσο, όσα ακριβά προϊόντα περιποίησης και αν αγοράσετε, δεν πρόκειται να αποκτήσετε το δέρμα των ονείρων σας αν αυτά δεν καλύπτουν τις ανάγκες της δικής σας επιδερμίδας. Γι’ αυτό, το πρώτο βήμα στην περιποίησή σας είναι να αναγνωρίσετε τον τύπο της επιδερμίδας σας, ώστε να προσαρμόσετε σε αυτόν τη ρουτίνα περιποίησής σας και τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε.

Φυσικά, ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος να κάνει την αναγνώριση της επιδερμίδας σας και να σας δώσει σχετικές συμβουλές είναι ο δερματολόγος, ωστόσο με τις παρακάτω οδηγίες είναι εύκολο να καταλάβετε και από μόνη σας σε ποια κατηγορία ανήκετε. Ανάλογα με την εποχή, τις περιβαλλοντικές συνθήκες, τη διατροφή και τις ορμόνες σας, το δέρμα σας μπορεί να αλλάξει, επομένως καλό είναι ανά πέντε χρόνια να επαναξιολογείτε τον τύπο του. shutterstock 1523708435

Λιπαρό δέρμα

Προτού πέσετε για ύπνο το βράδυ, πλύνετε το πρόσωπό σας με ένα καθαριστικό προϊόν, χωρίς να εφαρμόσετε έπειτα ενυδατική κρέμα. Αν το πρωί που ξυπνήσετε, τρίψετε τη ράχη της μύτης σας και νιώσετε το δάχτυλό σας γλιστράει, τότε, ναι, έχετε λιπαρό δέρμα. Ένας άλλος τρόπος να καταλάβετε αν έχετε λιπαρό δέρμα είναι να κοιτάξετε την οθόνη του κινητού σας μετά από ένα τηλεφώνημα. Αν δείτε ένα φιλμ λιπαρότητας πάνω της, τότε το δέρμα σας είναι λιπαρό. Για να βεβαιωθείτε, παρατηρήστε αν το δέρμα σας αρχίζει να γυαλίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα καλά νέα είναι ότι ενώ αυτός ο τύπος δέρματος είναι επιρρεπής στα σπυράκια, γερνάει πιο δύσκολα και αργά.

Ακνεϊκό δέρμα

Πολλοί μπερδεύουν το λιπαρό δέρμα με το ακνεϊκό, όμως ένα δέρμα μπορεί να εμφανίζει ακμή εξαιτίας των ορμονών, χωρίς να είναι λιπαρό. Το να καταλάβετε αν έχετε ακνεϊκό δέρμα είναι εξαιρετικά εύκολο, αφού θα παρατηρήσετε μαύρα στίγματα, σπυράκια με λευκές κορυφές και κύστες.

Μεικτό δέρμα

Αν το δέρμα στα μάγουλά σας είναι σχετικά ξηρό και η ζώνη Τ λιπαρή, τότε έχετε μεικτό δέρμα και θα χρειαστείτε δύο διαφορετικής κατηγορίας προϊόντα για την περιποίησή του: για ξηρό και λιπαρό δέρμα, αντίστοιχα.

Ξηρό δέρμα

Αν το δέρμα σας είναι τραχύ, ξεφλουδίζει και νιώθετε να σας «τραβάει», τότε έχετε ξηρό δέρμα. Φροντίστε να εφαρμόζετε συχνά ενυδατική κρέμα και ειδικό λαδάκι προσώπου, ώστε να προσφέρετε στο δέρμα σας την ενυδάτωση που χρειάζεται.

Αφυδατωμένο δέρμα

Το αφυδατωμένο δέρμα διαφέρει από το ξηρό και μπορεί να ανήκει σε οποιονδήποτε τύπο δέρματος. Αν τσιμπήσετε το μάγουλό σας και αυτό εμφανίσει κάθετες γραμμές, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να απλώσετε γρήγορα ενυδατική κρέμα.

Ευαίσθητο δέρμα

Αν όταν αγγίζετε τα μάγουλά σας, τα νιώθετε ζεστά, αν νιώθετε το δέρμα σας να παίρνει φωτιά και να κοκκινίζει ορισμένες φορές, αν το να δοκιμάσετε ένα καινούργιο προϊόν απευθείας στο πρόσωπο σάς ακούγεται επικίνδυνο, τότε έχετε ευαίθητο δέρμα. Φροντίστε να αποφεύγετε τα καλλυντικά με αρώματα και ισχυρά χημικά και συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας σχετικά με το ποια προϊόντα είναι κατάλληλα για εσάς.

Γράψτε το σχόλιό σας

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *