«Έχω τρεις ημέρες να μιλήσω με την οικογένειά μου» – Το δράμα των πολιορκημένων της Μαριούπολης

ceadcf87cf89 cf84cf81ceb5ceb9cf82 ceb7cebcceadcf81ceb5cf82 cebdceb1 cebcceb9cebbceaecf83cf89 cebcceb5 cf84ceb7cebd cebfceb9cebacebf
facebookmarioypoli egklobismenou

Aγωνία για τους κατοίκους της Μαριούπολης που βρίσκεται υπό ρωσική πολιορκία

Δύσκολες ώρες περνούν οι πολιορκημένοι κάτοικοι της Μαριούπολης καθώς μέρα με τη μέρα παρουσιάζονται όλο και πιο έντονα προβλήματα στην τροφοδοσία με βασικά είδη αλλά και με την ηλεκτροδότηση. Με την αγωνία ζουν και οι συγγενείς τους στην Ελλάδα που πλέον δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους για να μάθουν νέα τους.

«Όλοι οι συγγενείς μου είναι στη Μαριούπολη, εδώ και 3 μέρες δεν έχουμε καθόλου επικοινωνία. Ακούω ότι η Μαριούπολη είναι περικυκλωμένη από το ρωσικό στρατό, και δεν έχουν νερό, τροφές, ρεύμα. Δεν μπορεί ο κόσμος να βγει από τα σπίτια. Η ουκρανική κυβέρνηση έχει βάλει δύο γραμμές τρένου για να ξεφύγουν οι άνθρωποι. Αλλά οι άνθρωποι φοβούνται να βγουν από τα σπίτια για να φτάσουν στο σταθμό, ενώ και το τρένο θα είναι εύκολος στόχος για τους Ρώσους», είπε η μια Ουκρανή που ζει στη Θεσσαλονίκη μιλώντας στο MEGA.

«Οι δικοί μου είναι τρομαγμένοι, ο κόσμος κλαίει, υπάρχει πολλή ανησυχία. Είναι 500.000 άνθρωποι μέσα στη Μαριούπολη. Η πόλη είναι σε κατάσταση καταστροφής. Υπάρχουν μικρά παιδιά που χρειάζονται τροφές, η κατάσταση είναι τραγική», περιέγραψε.

«Η ουκρανική κυβέρνηση παρακαλεί την Ευρώπη να κλείσουν τον εναέριο χώρο πάνω από τη Μαριούπολη, ώστε να μπορούν να φύγουν οι πολίτες από την περιοχή», συνέχισε.


«Θέλω να πω μεγάλο ευχαριστώ και στην ελληνική κυβέρνηση που αφήνει τους ανθρώπους να περάσουν τα σύνορα, γυναίκες και μικρά παιδιά. Στη Θεσσαλονίκη, στη μονή Βλατάδων μαζεύονται τρόφιμα και ρούχα. Η βοήθεια αυτή είναι πολύτιμη, και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους», ανέφερε κλείνοντας η γυναίκα από την Θεσσαλονίκη.

Η ίδια αναμένεται να φιλοξενήσει μια μητέρα με ανάπηρα παιδιά που φτάνει από την Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα χέρια των Ρώσων το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.