Αίγινα: Νέα εισαγγελική έρευνα για το τραγικό δυστύχημα – Η αλήθεια που «έθαψαν» για τους δύο νέους

ceb1ceafceb3ceb9cebdceb1 cebdceadceb1 ceb5ceb9cf83ceb1ceb3ceb3ceb5cebbceb9cebaceae ceadcf81ceb5cf85cebdceb1 ceb3ceb9ceb1 cf84cebf cf84
facebookTAYT KOUMPENAS

Με το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε δύο νέα παιδιά τον Μάρτιο του 2019 ασχολήθηκε το περασμένο βράδυ η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη

Δύο χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα όπου έχασαν τη ζωή τους με μηχανή, ο εισαγγελέας δεν πείστηκε με την έρευνα που είχε γίνει και ζήτησε μία νέα, βαθύτερη για να αποκαλυφθούν τα αίτια που τους οδήγησαν στο θάνατο.

Ο πραγματογνώμονας που ορίστηκε από τη Δικαιοσύνη αποκάλυψε το ποιοι και πως έκλεισαν ξημερώματα το δρόμο της επιστροφής των δύο παιδιών.

Η μητέρα του συνεπιβάτη της μηχανής Χρήστου Κουμπενά 18 χρόνων, έγινε ντέντεκτιβ για να καταγράψει με το φακό της την παρανομία που γίνεται μέχρι και σήμερα στην περιοχή. Απορριμματοφόρο του Δήμου Αίγινας περνούσε συστηματικά στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Όταν οι δύο νέοι επέστρεφαν με μηχανή στα σπίτια τους στην Πέρδικα, το απορριμματοφόρο βρέθηκε στο ρεύμα τους και στην προσπάθειά του ο οδηγός να το αποφύγει, κατέληξε στην κοίτη ενός ρέματος.

[embedded content]

Ήταν 06.35, ξημερώματα της Τετάρτης 24 Μαρτίου 2019, όταν χάθηκαν οι δύο ζωές στην επαρχιακή οδό Αίγινας – Πέρδικας.

Τότε μίλησαν για ένα απλό τροχαίο, με θύματα δυο νέους που επέστρεφαν από διασκέδαση.

«Σε έξι μήνες έχασα σύζυγο και γιο…»

Από το σημείο στην Αίγινα που συνέβη το μοιραίο τροχαίο με θύματα τους δύο νέους, η μητέρα του συνοδηγού Χρήστου Κουμπενά εμφανώς συγκινημένη, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ». Η ίδια έχει βάλει σκοπό της ζωής της να αποδοθεί Δικαιοσύνη και να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται.

«Ο γιος μου δεν είχε κλείσει ακόμα τα 18 του. Εκείνο το βράδυ είχε βγει μία βόλτα. Μίλησα μαζί του γύρω στις 03.00 το πρωί. Ένα παιδί από την παρέα τους δεν αισθανόταν καλά και τον πήγαν στο κέντρο υγείας. Ξαφνικά έχασα κάθε επικοινωνία μαζί του. Πήρα τον πατέρα ενός φίλου του και μου είπε να μην ανησυχώ και πως θα ερχόταν σπίτι με ταξί, όπως συνήθιζε. Είχε πάει η ώρα 07.00 και δεν είχα κανένα νέο του. Δεν άντεχα άλλο την αναμονή και την αγωνία και πήρα το αυτοκίνητο για να τον ψάξω. Πήγα στο κέντρο υγείας και η νοσοκόμα μου είπε πως υπάρχουν δύο νεκρά παιδιά για αναγνώριση. Σήκωσε το σεντόνι και είδα νεκρό το παιδί μου. Από εκεί και πέρα τελείωσαν όλα. Ο οδηγός της μηχανής προσφέρθηκε να φέρει τον Χρήστο μου στην Πέρδικα που μέναμε και σκοτώθηκαν και τα δυο παιδιά. Μέσα σε έξι μήνες έχασα σύζυγο και γιο», ανέφερε χαρακτηριστικά η τραγική μάνα.

«Πίστευα από την πρώτη στιγμή ότι το απορριμματοφόρο του δήμου ευθύνεται για το τροχαίο γιατί μέχρι και σήμερα μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα. Αυτό τους έκλεισε το δρόμο…»

[embedded content]

«Το απορριμματοφόρο του Δήμου και οι λάθος μπάρες σκότωσαν τα δυο παιδιά…»

Η έρευνα του δικαστικού πραγματογνώμονα τροχαίων ατυχημάτων, Παναγιώτη Μαδιά, που ορίστηκε από τη Δικαιοσύνη, αποκάλυψε την αλήθεια. Ο ίδιος μίλησε στο «Τούνελ» από τον τόπο της τραγωδίας.

«Η εισαγγελία δεν πείστηκε από την πρώτη πραγματογνωμοσύνη και γι’ αυτό όρισε και δεύτερο πραγματογνώμονα. Το απορριμματοφόρο εκείνο το μοιραίο πρωινό πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, όπως κάνει μέχρι και σήμερα, για την αποκομιδή των σκουπιδιών. Είναι πολύ κλειστή στροφή και δε θα μπορούσε ο οδηγός της μηχανής να αντιδράσει έγκαιρα, όταν θα έβλεπε το απορριμματοφόρο μπροστά του. Εάν είχαν τοποθετηθεί σωστά και οι προστατευτικές μπάρες, δε θα είχαν εκτραπεί της πορείας τους οι δύο νέοι. Επιπλέον μπορούμε να συμπεράνουμε πως αιτία της εκτροπής δεν ήταν η υψηλή ταχύτητα, όπως αναφερόταν στην πρώτη έκθεση. Αν συνέβαινε αυτό, η μοτοσικλέτα θα είχε καταλήξει αρκετά μέτρα πιο μακριά», είπε ο κύριος Μαδιάς.

[embedded content]

«Αναμένονται ποινικές διώξεις…»

Ο δικηγόρος της μητέρας του δεύτερου θύματος Βασίλης Ζησιμάτος, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής για ευθύνες και συγκάλυψη ενόχων.

«Από τις καταθέσεις που εμπεριέχονται στη δικογραφία προκύπτει πως εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε κανένα όχημα να ακολουθεί τη μοτοσικλέτα με τα δύο παιδιά. Το μοναδικό που βρισκόταν στο σημείο, ήταν το απορριμματοφόρο του Δήμου Αίγινας. Κάποιες καταθέσεις που έχουν δοθεί στα πλαίσια της αστυνομικής προανάκρισης, δεν έπεισαν τον εισαγγελέα και όρισε πραγματογνώμονα για νέα έρευνα. Στις καταθέσεις τους οι δύο βοηθοί του απορριμματοφόρου ισχυρίζονται πως κάθονταν στην καμπίνα του οχήματος, μαζί με την οδηγό, κάτι το οποίο σαφέστατα και δεν ευσταθεί. Κάποιοι προσπάθησαν να “δημιουργήσουν” αυτόπτες μάρτυρες για να πιστοποιήσουν ότι είδαν νεκρά τα δύο παιδιά στο ρέμα. Υπάρχουν πρόσωπα που ευθύνονται για το θανάσιμο τραυματισμό τους, αλλά και για την προσπάθεια συγκάλυψης των αιτιών του τροχαίου», τόνισε ο κύριος Ζησιμάτος.

Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι τα όσα ισχυρίζεται η ίδια η οδηγός του απορριμματοφόρου στην κατάθεσή της. Πρώτον, ότι συνηθίζουν να μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα για την αποκομιδή των απορριμμάτων και δεύτερον, ότι ενώ βρήκαν τα παιδιά πεσμένα στο σημείο, η πρώτη της κίνηση ήταν να ενημερώσει τον προϊστάμενό της και όχι το ΕΚΑΒ!

«Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι τέτοια που είναι μονόδρομος για τη Δικαιοσύνη να ασκήσει διώξεις», κατέληξε ο δικηγόρος.

[embedded content]

«Έχασα τον μικρό μου πρίγκιπα…»

Από το δωμάτιο και το γραφείο του αδικοχαμένου νέου, η μητέρα του συγκινημένη μίλησε για τις επιδόσεις του και για τα όνειρά του.

«Δεν μπορώ να ζήσω εδώ πέρα μόνη μου. Θέλω να πουλήσω το σπίτι μου και να φύγω. Το παιδί μου είχε αξίες και όνειρα, αλλά καταστραφήκαν όλα. Έκανε ιστιοπλοΐα, κομπιούτερ, αγγλικά και γαλλικά. Έχω κρατήσει όλες του τις ζωγραφιές από το νήπιο. Πλέον ζω μόνο με τις φωτογραφίες και μιλάω με αυτές. Ήταν ο μικρός μου πρίγκιπας», ανέφερε συγκινημένη.

[embedded content]

Μέσα από ένα ερασιτεχνικό βίντεο που έφτιαξε η ίδια για το αδικοχαμένο, μονάκριβο παιδί της, αναβιώνει τις χαρούμενες στιγμές του με τους φίλους του.

[embedded content]

Πηγή: anikolouli.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Self Test: Βήμα προς βήμα η διαδικασία – Σε ποιους αναμένεται να δοθεί προτεραιότητα

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *