Ακούστε τώρα την ιστορία του Ζαχίρ. Ξανά και ξανά. Όχι του Κεμάλ. Του Ζαχίρ

ceb1cebacebfcf8dcf83cf84ceb5 cf84cf8ecf81ceb1 cf84ceb7cebd ceb9cf83cf84cebfcf81ceafceb1 cf84cebfcf85 ceb6ceb1cf87ceafcf81 cebeceb1cebd

Screenshot 1 6

Screenshot 1 6

Ακούστε τώρα την ιστορία του Ζαχίρ. Ξανά και ξανά. Όχι του Κεμάλ. Του Ζαχίρ

Από τη φίλη Katerina Stamatelatou

” Ακούστε τώρα την ιστορία του Ζαχίρ. Ξανά και ξανά. Όχι του Κεμάλ. Του Ζαχίρ.

Όταν ήταν 11 χρονών, οι γονείς του για να μείνει ζωντανός, αναγκάστηκαν να τον στείλουν παράνομα σε άλλη χώρα. Κι όταν τελικά κατάφερε κι έφτασε στο Ιράν, έμεινε πέντε χρόνια. Κι είδε την κόλαση. Μην του μιλάς για κόλαση την έχει ζήσει όλη. Τον βασάνιζαν. Του έβαζαν στα κάγκελα τα χέρια του. Και του τα χάραζαν. Μέχρι να τσούζουν. Οι αστυνομικές αρχές, είπε, του έγδερναν το σώμα. Κι όταν τελικά κατάφερε να φύγει, ξεκίνησε να δουλεύει σε οικοδομή τα πρωινά. Το απόγευμα σχολείο.

Άστεγος.

Κοιμόταν στα παγκάκια.
Κι όμως άντεξε.

Ακόμη κι όταν τον έδιωχναν από τις δουλειές επειδή ήταν απλά Αφγανός. Κι όμως άντεξε και δεν έγινε η καρδιά του πέτρα. Κι όμως άντεξε και έκανε τα τραύματα συμπόνοια για τους άλλους. Κι όμως άντεξε και μαγειρεύει για την κοινωνική κουζίνα ο άλλος άνθρωπος. Κι όμως άντεξε και δουλεύει και σε ένα μαγαζί. Κι όμως άντεξε και στο μαγαζί που εργάζεται, ετοιμάζει “φαγητό σε αναμονή”. Για εκείνους που δεν έχουν. Για εκείνους που ζουν όσα κι εκείνος έζησε. Τη φτώχεια και τη μοναξιά. Κι όμως άντεξε και φτιάχνει τα γεύματα της αναμονής.

Για τους Ζαχίρ.

Ακούστε την ιστορία του Ζαχίρ
ενός νεαρού πρόσφυγα από το Αφγανιστάν
που νόμισε ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο
ενώ του έλειπε η μάνα του.

Μεταξωτέ μου Ζαχίρ. Τι τιμή που είσαι στη χώρα μου.”

Πηγή : alithinesgynaikes.gr

ΠΗΓΗ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: