Ακρίβεια – Μόσχος στο Newsbomb.gr: Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι μια σταγόνα στον Ωκεανό

ceb1cebacf81ceafceb2ceb5ceb9ceb1 cebccf8ccf83cf87cebfcf82 cf83cf84cebf newsbomb gr cf84ceb1 cebcceadcf84cf81ceb1 cf80cebfcf85 ceb1cebd
facebookAKRIBEIA

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος, μίλησε στο Newsbomb.gr για το «ράλι» αυξήσεων που καταγράφεται σε τρόφιμα και ενέργεια.

Συνεχίζεται το κύμα ανατιμήσεων, απροσδιόριστης χρονικής διάρκειας, που αντμετωπίζουν οι Έλληνες καταναλωτές με την κατάσταση στην αγορά να επιδεινώνεται, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η συρρίκνωση των εισοδημάτων, σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στο κόστος ενέργειας και πρώτων υλών, πιέζουν περαιτέρω το «καλάθι της νοικοκυράς».

Οι καταναλωτικές συνήθειες αλλάζουν ριζικά, οι προσφορές βγαίνουν ξανά στο προσκήνιο, ενώ η παρουσία των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας διευρύνεται συνεχώς.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος, μίλησε στο Newsbomb.gr για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σχετικά με την ακρίβεια αλλά και για τις αυξημένες τιμές στην λαϊκή αγορά.

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι μια σταγόνα στον Ωκεανό, είναι ανακυκλώσιμα μέτρα τα οποία αναπαράγει συνεχώς, με πέντε δέκα ευρώ το μήνα. Το πρόβλημα της οικονομίας δεν λύνεται με τον τριπλασιασμό της ΔΕΗ. Η ακρίβεια είναι πάρα πολύ μεγάλη, στις λαϊκές αγορές που πάμε τα μεταφορικά έχουν αυξηθεί τουλάχιστον κατά 70%», ανέφερε αρχικά ο κ. Μόσχος.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, συνέχισε λέγοντας πως οι καταναλωτές «ματώνουν» δεν έχουν χρήματα να ψωνίζουν στις λαϊκές αγορές. «Μετά τις 15 του μήνα ο κόσμος δυσκολεύεται πάρα πολύ δεν έχει χρήματα να ψωνίσει. Το εισόδημα έχει συρρικνωθεί γιατί κι εκείνοι αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, αναφορικά με το κύμα της ακρίβειας. Η κατάσταση είναι στο απροχώρητο, τα χωράφια που θα καλλιεργηθούν για τη νέα περίοδο, για να προϊόντα που έχουμε από πέρσι θα είναι δύσκολο να καλλιεργηθούν και όσοι καταφέρουν να καλλιεργήσουν θα έχουν τουλάχιστον 100% κοστολόγιο παραπάνω».

Κλείνοντας, ο κ. Μόσχος έκανε έκκληση στην κυβέρνηση να δώσει πραγματική μείωση στο κόστος παραγωγής, «οπωσδήποτε πρέπει η ρήτρα αναπροσαρμογής να καταργηθεί. Επιπλέον πρέπει να κάνουν κάτι άμεσα για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, ο οποίος στην Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη και είναι το 70% του προϊόντος να ελαφρύνει 40% με 50% ώστε να πέσουν τα καύσιμα».

Διαβάστε επίσης:

Επισιτιστική κρίση: Πόσο κινδυνεύει η Ελλάδα; Το ντόμινο με σιτηρά και λαχανικά που φέρνει ελλείψεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.