Αλεξάνδρεια: Σύντομα ολοκληρώνονται τα έργα στο Ελληνορωμαϊκό Μουσείο

Περισσότερα… ΠΗΓΗ…

ceb1cebbceb5cebeceaccebdceb4cf81ceb5ceb9ceb1 cf83cf8dcebdcf84cebfcebcceb1 cebfcebbcebfcebacebbceb7cf81cf8ecebdcebfcebdcf84ceb1ceb9
facebookGraeco Roman Museum alexandria 2

Στην τελική ευθεία βρίσκονται τα έργα ανακαίνισης και αποκατάστασης του Ελληνορωμαϊκού Μουσείου της Αλεξάνδρειας, όπως αναφέρθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο, στο Κάιρο υπό την προεδρία του υπουργού Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Χάλιντ Ελ Ανάνι.

Σε ανακοίνωσή του, το αρμόδιο υπουργείο γνωστοποιεί ότι σύντομα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του χώρου αυτού που έχει συνδέσει την παρουσία του και με τον Ελληνισμό της Αλεξάνδρειας.

Σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο, το Ελληνορωμαϊκό Μουσείο της Αλεξάνδρειας θα καταστεί σημαντικός τουριστικός πόλος έλξης για τους Αιγυπτίους αλλά και για τους ξένους επισκέπτες και τουρίστες, καθώς αποτελεί σημαντικό μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης της Αλεξάνδρειας. Να σημειωθεί ότι οι εργασίες ανακαίνισης που ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2018, έχουν ήδη φτάσει στο 93% του συνολικού έργου.

Με την ολοκλήρωση της ανακαίνισης, το Ελληνορωμαϊκό Μουσείο της Αλεξάνδρειας θα φιλοξενεί τουλάχιστον 20.000 εκθέματα από την ελληνορωμαϊκή εποχή, ενώ θα διαθέτει και ένα κέντρο συντήρησης και αποκατάστασης αρχαιοτήτων, ένα κέντρο έρευνας νομισμάτων, καθώς και ένα κέντρο επιστημονικής έρευνας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ