Αλλάζει την οδηγία για την καραντίνα η Βρετανία – Προειδοποίηση για πιθανές «τραγικές συνέπειες»

ceb1cebbcebbceacceb6ceb5ceb9 cf84ceb7cebd cebfceb4ceb7ceb3ceafceb1 ceb3ceb9ceb1 cf84ceb7cebd cebaceb1cf81ceb1cebdcf84ceafcebdceb1 ceb7
AP 20235383594348

Νέα οδηγία των αρχών στη Βρετανία επιτρέπει σε ασθενείς με COVID-19 που έμειναν σε καραντίνα 14 ημέρες και δεν εμφάνισαν συμπτώματα να πηγαίνουν απευθείας από τα νοσοκομεία σε οίκους ευγηρίας χωρίς να επανεξετάζονται για νέο κορονοϊό.

Η Βρετανία άλλαξε χθες τους κανονισμούς της, στέλνοντας τις νέες οδηγίες στα γηροκομεία, κρίνοντας πως οι άνθρωποι αυτοί δεν θεωρείται ότι θέτουν κίνδυνο μετάδοσης.

Τα νοσοκομεία όφειλαν προηγουμένως να κάνουν διαγνωστικό τεστ για την COVID-19 σε οποιονδήποτε προβλεπόταν να πάει σε οίκο ευγηρίας 48 ώρες προτού του δοθεί εξιτήριο, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Ο Τζόναθαν Άσγουορθ, μέλος του κοινοβουλίου που ανήκει στην αντιπολίτευση, επέκρινε την κίνηση αυτή λέγοντας ότι θα έχει «δυνάμει τραγικές συνέπειες».

«Καλούμε τους υπουργούς να αναθεωρήσουν αυτή την οδηγία και να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν παίρνει εξιτήριο για να πάει σε γηροκομείο χωρίς τεστ για την COVID-19 ώστε να προστατευθούν ζωές» σημειώνει.

Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Βρετανοί έχουν διαγνωστεί θετικοί στον νέο κορονοϊό, με έναν στους 20 ανθρώπους να υπολογίζεται ότι έχει προσβληθεί από τον ιό σε τμήματα του Λονδίνου. Η ταχύτατα μεταδιδόμενη ασθένεια δημιουργεί τον κίνδυνο υπερφόρτωσης της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS) της Βρετανίας, καθώς τα νοσοκομεία γεμίζουν με ασθενείς της COVID-19.

ΠΗΓΗ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: