«Ανάθεμα Τον Αίτιο»: Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης συναντά την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας

ceb1cebdceacceb8ceb5cebcceb1 cf84cebfcebd ceb1ceafcf84ceb9cebf cebf ceb1cebbcebaceafcebdcebfcebfcf82 ceb9cf89ceb1cebdcebdceaf
Alkinoos Ioannidis cr Yannis Margetousakis 0V3A3793 1

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης χαρίζει μία συγκινητική στιγμή με τη συνοδεία της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης συναντά την ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας σε μία διασκευή του παραδοσιακού τραγουδιού «Ανάθεμα Τον Αίτιο» της Μικράς Ασίας και του Ανατολικού Αιγαίου.

Ένα ανάθεμα, μια κραυγή παντού. Αυτό το γιατί που καθημερινά βασανίζει τον άνθρωπο. Το άδικο γιατί.

Το τραγούδι σηκώνει μέρος του βάρους της ψυχής. Είναι το μεγάλο εύρημα του ανθρώπου, αυτή η λυτρωτική πράξη.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης χαρίζει μία συγκινητική στιγμή με την ερμηνεία του, την αγάπη του και τη φροντίδα του στη διασκευή που υπογράφει ο Ανδρέας Κατσιγιάννης.

Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας έκλεισε αισίως 23 χρόνια και αυτό που κράτησε όρθια την ορχήστρα ήταν και είναι τα τραγούδια, οι μουσικές, οι στιγμές με το κοινό.

Το συγκεκριμένο τραγούδι το έφεραν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας και έγινε το τραγούδι του Ανατολικού Αιγαίου. Αυτή η μικρή θάλασσα που σηκώνει για αιώνες το άδικο.

Δεν είναι τα 200 χρόνια, είναι ο άνθρωπος, οι στιγμές του. Γιατί μπορείς να γιορτάσεις και με ένα ανάθεμα.

Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας είναι οι Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Ανδρέας Κατσιγιάννης (σαντούρι), Σταύρος Κουσκουρίδας (κλαρίνο), Δήμος Βουγιούκας (ακορντεόν), Απόστολος Βαλαρούτσος (κιθάρα), Κώστας Γεδίκης (πολίτικο λαούτο), Φίλιππος Ρέτσιος (κοντραμπάσο), Ανδρέας Παπάς (κρουστά).https://bit.ly/AlkinoosAnathemaSpotify

[embedded content]

Ακολουθήστε το Hit Channel στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελληνική και Ξένη μουσική.

ΠΗΓΗ