Ανανέωση Στρατηγικής Συνεργασίας «Αποστολής» – Μασούτη για τη στήριξη οικογενειών που έχουν ανάγκη

ceb1cebdceb1cebdceadcf89cf83ceb7 cf83cf84cf81ceb1cf84ceb7ceb3ceb9cebaceaecf82 cf83cf85cebdceb5cf81ceb3ceb1cf83ceafceb1cf82 ceb1

Πέντε χρόνια αδιάλειπτης συνεργασίας συμπληρώνει το πρόγραμμα «Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη» της «Αποστολής» και της εταιρείας «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.».

Η ανανέωση της προγραμματικής συμφωνίας, υπεγράφη στην Αρχιεπισκοπή από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τον κ. Ιωάννη Μασούτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.», παρουσία του Γενικού Διευθυντή της Αποστολής κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα και της Υπεύθυνης Βορείου Ελλάδος της «Αποστολής», κυρίας Όλγας Παπαχαρίτου.

Στο κείμενο προβλέπεται η μηνιαία διανομή, αρχικά, χιλίων σαράντα (1.040) δεμάτων με τρόφιμα, σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, στην Αλεξανδρούπολη, το Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα, τα Ιωάννινα, την Χαλκίδα, τη Λαμία και σε άλλες πόλεις σε συνεργασία με τις Ιερές Μητροπόλεις, ενώ ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν εξετάζεται συνεχώς η επέκταση του Προγράμματος και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

5264675

Μέχρι σήμερα, 1.863.680 μερίδες φαγητού, έχουν μέσω δεμάτων, διανεμηθεί σε ελληνικά νοικοκυριά προσφέροντας ανακούφιση. Η επιλογή των επωφελούμενων γίνεται από την «Αποστολή», επί τη βάσει της μεθοδολογίας μοριοδότησης που ακολουθεί στα κριτήρια επιλογής των επωφελούμενων.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον κ. Μασούτη για την προσφορά τονίζοντας πως «η συνεργασία αυτή είναι ένας μεγάλος σταθμός στην ιστορία της «Αποστολής»» και ευχήθηκε «να προοδεύσουμε, ώστε να μην χρειάζεται να αυξάνονται τα δέματα, αλλά να μειώνονται. Η βοήθειά σας να χρησιμοποιείται σε άλλους στόχους. Αυτό είναι όνειρο και η ευχή μας και γι’ αυτό πρέπει να εργαζόμαστε, όχι μόνο εμείς, αλλά όλη η Ελλάδα».

Στη συνάντηση που είχε με τον Μακαριώτατο ο κ. Ιωάννης Μασούτης, ευχήθηκε «να μην χρειάζεται ο κόσμος τη δική μας ανάγκη» και σημείωσε πως κλείνοντας τα τέσσερα χρόνια συνεργασίας έχουμε ξεπεράσει τα 1 εκατομμύριο 700 χιλιάδες γεύματα και έχουμε σκοπό να ξεπεράσουμε τα δύο εκατομμύρια».

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας εξέφρασε την βαθιά του ευγνωμοσύνη για την αγαστή συνεργασία με την εταιρεία «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.» η οποία, όπως τόνισε «είναι μια μεγάλη αμιγώς ελληνική οικογενειακή επιχείρηση η οποία συνδράμει την «Αποστολή» σε ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο. Εύχομαι, το έχω ξαναπεί, το παράδειγμα της οικογένειας Μασούτη να αποτελέσει, σημείο αναφοράς εμπνευσμένων ατόμων, με ευαισθησία στην ενίσχυση της κοινωνικής προσφοράς».

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς που βρισκόμαστε δίπλα σας μπαίνοντας στον πέμπτο χρόνο και ενώνουμε πάλι τις δυνάμεις μας για αυτόν τον μεγάλο, βαθιά ανθρωπιστικό και εθνικό σκοπό» πρόσθεσε ο κ. Δήμτσας

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.