Απίστευτο! Η Samsung σχεδιάζει camera sensor με ανάλυση που θα φτάνει τα 600MP!

ceb1cf80ceafcf83cf84ceb5cf85cf84cebf ceb7 samsung cf83cf87ceb5ceb4ceb9ceacceb6ceb5ceb9 camera sensor cebcceb5 ceb1cebdceaccebbcf85cf83ceb7

Όλες οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν στα συρτάρια τους μια σειρά από καινοτόμα projects, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Concepts που εάν τελικά καταφέρουν και βγουν στην αγορά, τότε σε πολλές περιπτώσεις μπορούμε να μιλήσουμε ευθέως για «επανάσταση». Αυτό πρόκειται να συμβεί εάν τελικά σε μερικά χρόνια από σήμερα κυκλοφορήσει ένας camera sensor που θα αγγίζει (κρατηθείτε…) τα 600MP! Σύμφωνα με τον Yongin Park, Executive Vice President της Samsung στο τον τομέα της ανάπτυξης των camera sensors, αυτή τη στιγμή το R&D τμήμα της κορεατικής εταιρείας έχει στα σκαριά έναν σένσορα που η ανάλυση του θα ξεπερνάει τα 576 megapixels που μπορεί να «δει» το ανθρώπινο μάτι!

samsung 600mp camara

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε το στέλεχος της Samsung, αυτή η τεράστια αύξηση στον αριθμό των megapixels δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται. Μάλιστα, όπως ανέφερε η μελλοντική ενσωμάτωση ενός τέτοιου σένσορα ενδέχεται να καταλαμβάνει το 12% του σώματος ενός μέσου smartphone, με τη Samsung βέβαια να είναι έτοιμη να στηριχθεί για μια ακόμη φορά στην τεχνολογία ISOCELL, έτσι ώστε το εξόγκωμα της κάμερας που θα έχει ένα τηλέφωνο στο μέλλον να μην είναι τόσο ορατό. Φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις ο υψηλός αριθμός σε megapixel δεν εγγυάται καλύτερη φωτογραφική ποιότητα, αν και εάν ένας χρήστης στο μέλλον διαθέτει camera setup με τόσα πολλά megapixel, τότε τα και τα 8K videos του θα φτάνουν σε άλλα επίπεδα (ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει με τη δυνατότητα Zoom). Φυσικά, ενδεχομένως να απέχουμε και 2 με 3 χρόνια μέχρι να δούμε camera setups που να αγγίζουν τα 600MP.   

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *