Απαγωγή Κυπαρίσση: Το gps tracker, ο «απεσταλμένος» των απαγωγέων και η «παγίδευση»

ceb1cf80ceb1ceb3cf89ceb3ceae cebacf85cf80ceb1cf81ceafcf83cf83ceb7 cf84cebf gps tracker cebf ceb1cf80ceb5cf83cf84ceb1cebbcebcceadcebd
facebook3368237

Απαγωγή Κυπαρίσση: Κινηματογραφική ήταν η επιχείρηση για την παράδοση των λύτρων από τα μέλη της οικογένειας του επιχειρηματία

Αποκαλυπτικά στοιχεία περιέχονται στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης για την απαγωγή του, Γιώργου Κυπαρίσση.

Όπως αποκαλύπτει το Newsbomb.gr, οι απαγωγείς είχαν «παγιδεύσει» το αυτοκίνητο του 40χρονου επιχειρηματία με gps tracker (συσκευή γεωεντοπισμού). Με τον τρόπο αυτό παρακολουθούσαν όλα τα δρομολόγιά του, χαρτογράφησαν τις κινήσεις του και βρήκαν το πιο πρόσφορο γι’ αυτούς σημείο για να κάνουν την απαγωγή του.

Αρκετό καιρό πριν την αρπαγή της 29ης Δεκεμβρίου 2021, οι δράστες είχαν τοποθετήσει κάτω από το όχημα του Κυπαρίσση τη συσκευή γεωεντοπισμού, χωρίς να αντιληφθεί ο επιχειρηματίας τις κινήσεις τους. Στη συνέχεια, μέσω σχετικής εφαρμογής φέρονται να παρακολουθούσαν που πήγαινε και σε ποιες ώρες.

Από τη δικογραφία προκύπτει ότι το διάστημα των 66 ημερών (όσο δηλαδή διήρκησε η απαγωγή) οι δράστες επικοινώνησαν συνολικά 14 φορές με την οικογένεια. Είτε τηλεφωνικά είτε μέσω μηνυμάτων.

Κινηματογραφική ήταν η επιχείρηση για την παράδοση των λύτρων από τα μέλη της οικογένειας του επιχειρηματία. Τη μητέρα του, την αδελφή του και το γαμπρό του. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της υπόθεσης, οι απαγωγείς μιλούσαν με τα τρία μέλη της οικογένειας δίνοντας εντολές για το πώς πρέπει να κινηθούν με το αυτοκίνητο, στο οποίο είχαν μαζί τους έναν μαύρο σάκο με 800.000 ευρώ.

Όταν το όχημα της οικογένειας βρέθηκε στη λεωφόρο Πεντέλης στα Βριλήσσια, ένας κρανοφόρος μοτοσικλετιστής προσέγγισε το αυτοκίνητο, απέσπασε από τα μέλη της οικογένειας τα δύο κινητά τους τηλέφωνα και στη συνέχεια τους παρέδωσε ένα άλλο κινητό τηλέφωνο. Με αυτό συνεχίστηκε η επικοινωνία με τους απαγωγείς, μέχρι που έφτασαν στη Φυλή, όπου άφησαν τα λύτρα.

Ο κρανοφόρος μοτοσικλετιστής που πήρε το ρίσκο να προσεγγίσει και να παραδώσει ένα «καθαρό» κινητό τηλέφωνο στην οικογένεια, πριν την παράδοση των λύτρων, ήταν ο «απεσταλμένος» των απαγωγέων, ο οποίος διαφύλασσε ότι η επικοινωνία της οικογένειας με τους απαγωγείς δεν θα παρακολουθούνταν με τεχνικά μέσα από την Αστυνομία.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναφορά του 34χρονου που συνελήφθη ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης σε πρόσωπο με το όνομα «Γρηγόρης» που πήρε μέρος στην απαγωγή και παραμένει ασύλληπτος.

Ο 34χρονος ανέφερε ότι αποφάσισε να οργανώσει την απαγωγή το Δεκέμβριο του 2021 φτιάχνοντας μία ομάδα που αποτελούνταν από τον 41χρονο (επίσης συλληφθέντα) και άτομο με το όνομα «Γρηγόρης» που δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί. Το όνομα «Γρηγόρης» αναφέρεται στη δικογραφία στη λίστα με τους κατηγορουμένους.

Αναλυτικά τα επίμαχα αποσπάσματα από τη δικογραφία της υπόθεσης:

«Κατά το χρονικό διάστημα κράτησης του απαχθέντος οι δράστες επικοινώνησαν 14 φορές, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω μηνυμάτων, με μέλη της οικογένειας του επιχειρηματία και ειδικότερα με τα αδέρφια του, καθώς και με τους γονείς του.

Στις επικοινωνίες αυτές, οι δράστες απαίτησαν αρχικά 1.000.000 ευρώ, ώστε να απελευθερώσουν τον επιχειρηματία, ενώ μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις μείωσαν τελικά την απαίτησή τους στα 800.000 ευρώ (…) Το απόγευμα της 2ας Μαρτίου 2022 έπειτα από οδηγίες που έλαβαν τηλεφωνικά και μέσω μηνυμάτων, η μητέρα του επιχειρηματία, η αδερφή του και ο σύζυγός της (γαμπρός του απαχθέντος), μετέβησαν αρχικά στα Βριλήσσια. Ενώ είχαν σταθμεύσει προσωρινά επί της λεωφόρου Πεντέλης, άγνωστος άνδρας που επέβαινε σε μοτοσικλέτα τους προσέγγισε και αφαίρεσε από αυτούς δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων που είχαν μαζί τους. Παράλληλα, τους έδωσε άλλη συσκευή τηλεφώνου, μέσω της οποίας συνέχισαν να συνομιλούν με τους απαγωγείς. Κατόπιν, οι ανωτέρω έλαβαν οδηγίες προκειμένου να μεταβούν στη Φυλή, όπου καθ’ υπόδειξη των δραστών άφησαν ένα σάκου μαύρου χρώματος με την ένδειξη «ΚΑΡΡΑ», μέσα στον οποίο είχαν τοποθετήσει 800.000 ευρώ ως λύτρα για την απελευθέρωση του Γιώργου Κυπαρίσση (…)

Το πρωί της 4ης Μαρτίου 2022 ο απαχθείς απελευθερώθηκε σε δασώδη έκταση κοντά στα βασιλικά κτήματα Τατοΐου. Με τη βοήθεια διερχόμενου οδηγού κάλεσε τους συγγενείς του και στη συνέχεια επέστρεψε με ταξί στην οικία των γονιών του.

Εξεταζόμενος σχετικά με την αρπαγή και τις συνθήκες κράτησης και απελευθέρωσής του, ανέφερε ότι το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου ενώ επέστρεφε στο σπίτι του μετά από βραδινή έξοδο με φιλικά του πρόσωπα, αντιλήφθηκε δύο οχήματα, εκ των οποίων ένα μάρκας Fiat. Από τα οχήματα αποβιβάστηκαν 6-7 άτομα περίπου, οι οποίοι τον δέσμευσαν με χειροπέδες και τον χτύπησαν, ενώ στη συνέχεια τον επιβίβασαν με τη βία στο προαναφερόμενο όχημα. Ακολούθως μετέβησαν σε σημείο όπου προέβησαν στην καύση των οχημάτων και τον έβαλαν σε άλλο όχημα, με το οποίο τον οδήγησαν στον πρώτο χώρο κράτησής. Αφού τον κράτησαν εκεί για δύο ημέρες, μετά τον μετέφεραν σε δεύτερο χώρο (κρησφύγετο), όπου και παρέμεινε έως την απελευθέρωσή του. Κατά τη διάρκεια της κράτησής του, τον χτύπησαν τόσο με τα χέρια τους όσο και με αιχμηρά αντικείμενα προκαλώντας του τραύματα και ουλές. Επίσης σε τρεις περιπτώσεις τον βιντεοσκόπησαν με σκοπό προφανώς να στείλουν το βίντεο στους συγγενείς του και να τους ασκήσουν πίεση (…) Επιπλέον ανέφερε ότι οι δράστες του αφαίρεσαν ένα ρολόι Rolex και ένα κομποσκοίνι , ενώ όπως του είπαν οι ίδιοι το κινητό του το έκαψαν (…)

Τους «έπιασαν» οι κάμερες

Οι κατηγορούμενοι έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας επιχειρήσεων, καταστημάτων να προβαίνουν σε πράξεις με τις οποίες προετοίμαζαν τα τεχνικά μέσα επικοινωνίας με τους συγγενείς του Γιώργου Κυπαρίσση.

Τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν κατά τις μετακινήσεις τους έχουν καταγραφεί σε κρίσιμα σημεία και σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, κατά τα οποία πραγματοποιήθηκαν οι επικοινωνίες για τις διαπραγματεύσεις των δραστών με τους συγγενείς του 40χρονου επιχειρηματία.

Ο 34χρονος αρχηγός φέρεται να προμηθεύτηκε τις συσκευές γεωεντοπισμού (gps trackers) με τις οποίες, μαζί με τους συνεργούς του, παρακολούθησαν τον Κυπαρίσση, ώστε να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις του και να βρουν το πλέον πρόσφορο σημείο όπου θα τελούσαν την αρπαγή.

Ο 34χρονος με τη βοήθεια του 41χρονου συλληφθέντα συνεργού του, πραγματοποίησαν επικοινωνίες με τους συγγενείς του επιχειρηματία, απαιτώντας μεγάλο χρηματικό ποσό ως λύτρα. Σε ορισμένη επικοινωνία μαζί με τον 41χρονο βρισκόταν η σύζυγός του. Για το σκοπό αυτό προμηθεύονταν τηλεφωνικές συσκευές και συνδέσεις, λαμβάνοντας ιδιαίτερα μέτρα για να μη γίνονται αντιληπτοί (καπέλα, μάσκες, γυαλιά μυωπίας/ηλίου, κουκούλες).

Τι είπε ο «εγκέφαλος»

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, «απολογούμενος ο 34χρονος αρχηγός αποδέχτηκε τη συμμετοχή του στην αρπαγή του Κυπαρίσση, ενώ κατονόμασε ως συνεργoύς του τον 41χρονο που συνελήφθη και άτομο που παραμένει ασύλληπτο και ήταν γνωστό ως Γρηγόρης. Ως κίνητρο της αρπαγής ανέφερε το οικονομικό όφελος που αποκόμισε εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Για το λόγο αυτό, το Δεκέμβριο του 2021, αποφάσισε να οργανώσει απαγωγή με αποκλειστικό σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού του επιπέδου.

Αφού στοχοποίησε τον Κυπαρίσση ως τον πλέον κατάλληλο, μιας και παρουσίαζε την εικόνα του εύρωστου οικονομικά ατόμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακολούθως συγκρότησε την επιχειρησιακή ομάδα αποτελούμενη από τον ίδιο, τον 41χρονο συλληφθέντα, καθώς και άτομο με το όνομα «Γρηγόρης».

Όπως ανέφερε ο 34χρονος αρχηγός, τόσο στη φάση του σχεδιασμού της απαγωγής όσο και την ημέρα όπου έλαβε χώρα αλλά και στη διάρκεια αυτής, μέχρι την απελευθέρωση του απαχθέντος και την παραλαβή των λύτρων, κατείχε αρχηγικό ρόλο, συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις διαδικασίες (…) Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τον Κυπαρίσση, έφερε κακώσεις και τραύματα στο κεφάλι και στη μύτη, στον κορμό, στα άνω και κάτω άκρα, καθώς και κατάγματα στα δόντια».

Διαβάστε Επίσης:

Γιώργος Κυπαρίσσης: Τι αποκάλυψαν οι αστυνομικοί για την απαγωγή του επιχειρηματία στο Ντράφι

Κυπαρίσσης: Η κάμερα παρακολούθησης και το «τεστ» των απαγωγέων

Κυπαρίσσης: Συγκλονίζει ο επιχειρηματίας – «Φοβήθηκα ότι δε θα ξαναδώ τα παιδιά μου» (vid)

Θύμα «tiger kidnapping» ο επιχειρηματίας Κυπαρίσσης – Πού στρέφονται οι έρευνες των αρχών

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.