Αποκάλυψη Newsbomb.gr – Κοκαΐνη:Κυρία των βορείων προαστίων παρήγγειλε «δηλητήριο» για το σύζυγό της

ceb1cf80cebfcebaceaccebbcf85cf88ceb7 newsbomb gr cebacebfcebaceb1ce90cebdceb7cebacf85cf81ceafceb1 cf84cf89cebd ceb2cebfcf81ceb5ceafcf89
facebookkokaini3

Απίστευτους διαλόγους κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της έρευνας για το «ξήλωμα» του κυκλώματος που διακινούσε κοκαΐνη σε επωνύμους και μη στην Αθήνα, λειτουργώντας στο πρότυπο «επιχείρησης» που την ονόμαζαν «24hnonstop», λόγω του ότι έκανε «ντελίβερι» όλο το 24ωρο.

Το Newsbomb.gr αποκαλύπτει τη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης, η οποία προκάλεσε «άγχος» σε αρκετούς… vip πελάτες, κυρίως των βορείων προαστίων της Αθήνας.

Μία συνομιλία που προκάλεσε έκπληξη ακόμα και στους αστυνομικούς ήταν αυτή ανάμεσα σε διακινητή του κυκλώματος και πελάτισσα, η οποία έκανε «παραγγελίες» από τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει σε εταιρία με έδρα την Κηφισιά. Η κυρία αυτή κάλεσε στο «επαγγελματικό» τηλέφωνο του κυκλώματος και ζήτησε να τις κάνουν ντελίβερι «2». Τότε ο διακινητής άρχισε να διαπραγματεύεται μαζί της, λέγοντας ότι θα εκτελέσει την παραγγελία αρκεί να πάρει «3» στην τιμή των 250 ευρώ.

Το αξιοπερίεργο, ωστόσο, έρχεται στη συνέχεια της συνομιλίας. Η πελάτισσα λέει στον διακινητή ότι δεν θέλει να είναι τα ίδια αυτά που θα της δώσει και ότι θέλει τα δικά της να είναι «πολύ καλά» και «γερά», ενώ στο σύζυγό της θέλει να του δώσει να πιει «δηλητήριο», αναφερόμενη προφανώς στην ποιότητα και τη μεγαλύτερη νόθευση που θέλει να έχει η ποσότητα που προορίζεται για το σύζυγό της. Μάλιστα ο διακινητής της προτείνει να του δώσει από την ίδια ποιότητα, με την πελάτισσα να είναι τελείως αρνητική. Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Σε άλλη περίπτωση το κύκλωμα λαμβάνει κλήση από γυναίκα επιχειρηματία που βρίσκεται στην Κάντζα και ρωτάει εάν μπορεί να του παραδοθεί «1». Ο διακινητής απαντάει ότι είναι μακριά και ότι άμα θέλει «1» θα της το πάει αλλά θα το χρεώσει 100 ευρώ.

Η πελάτισσα ανέφερε ότι δεν είχε τόσα λεφτά πάνω της και ότι έχει 80 ευρώ, με το διακινητή να λέει ότι μπορεί να την πάει ο ίδιος στην τράπεζα για να βγάλει λεφτά, ενώ στο τέλος καταλήγουν να αγοράσει «ένα κορυφή» έναντι 90 ευρώ.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης τεσσάρων εκ των κατηγορουμένων, Σωτήρης Ντινόπουλος, Κωνσταντίνος Παύλου και Γιάννης Γλύκας, δηλώνουν στο Newsbomb.gr ότι «η διάσταση που δίνεται στην υπόθεση είναι υπερβολική! Η επιμελής ανάγνωση της δικογραφίας αναδεικνύει την έλλειψη στοιχείων για κάποιους κατηγορουμένους και μία μικρότερη εμπλοκή για κάποιους άλλους. Προφανώς η πλήρης αποτύπωση της συμμετοχής των κατηγορουμένων θα εκφραστεί με τη δικαστική απόφαση όταν η υπόθεση ωριμάσει».

H «δυσαρεστημένη»

Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι πελάτες έκαναν παράπονα για την ποιότητα της κοκαΐνης. Σε μία περίπτωση δυσαρεστημένη πελάτισσα ζήτησε τα λεφτά της πίσω, γιατί πήγε να «μαγειρέψει», ήτοι να την κάνει καπνιστή χρήση, και «δεν έβγαλε τίποτα», δηλαδή ήταν πολύ μεγάλο το ποσοστό της νόθευσής της, ενώ ταυτόχρονα «βρωμούσε».

Ο διακινητής απάντησε ότι η συγκεκριμένη ποσότητα είναι για τέτοια χρήση και προφανώς δεν έκανε κάτι η ίδια σωστά κατά το «μαγείρεμα», ενώ στη συνέχεια την επιπλήττει κιόλας που θέλει να του τα λέει όλα αυτά από το τηλέφωνο. Τελικά σε δεύτερη επικοινωνία τους ο διακινητής απαντά ότι θα της πάει «1+1 δώρο». Εκείνη του απαντά ότι δεν έχει χρήματα για να πληρώσει δύο δόσεις και τότε ο διακινητής εξηγεί ότι είναι δωρεάν.

Από τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων προκύπτει ότι το αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης γνώριζε ότι οι Αρχές μπορεί να τον παρακολουθούν και γι’ αυτό προσποιούνταν στις επικοινωνίες του τον ταξιτζή.

Χαρακτηριστικά ακούγεται να λέει κάποια στιγμή στο τηλέφωνο ότι «το ταξί έτσι είναι… μία εδώ, μία εκεί, μία μακριά, μία κοντά, εξυπηρέτηση πελατών. Δεν βγαίνει αλλιώς το ψωμί».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο αρχηγός του κυκλώματος «στρατολογούσε τα μέλη της οργάνωσης και τα απομάκρυνε όποτε έκρινε ότι αυτό ήταν αναγκαίο για την ασφάλεια της οργάνωσης. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της απομάκρυνσης του… μετά τη σύλληψή του από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Επίσης διαμοίραζε τους ρόλους τους καθενός, τις βάρδιες κατά τις οποίες θα εργάζονταν για τη διακίνηση των ναρκωτικών, ακόμα και τις ημέρες άδειας που τυχόν θα έπαιρναν.

Ο ίδιος αποτελούσε το βασικό διακινητή, αυτόν οποίος έβρισκε τους πελάτες και θα αναλάμβανε την εξυπηρέτησή τους σε περίπτωση που δημιουργούνταν παρεξηγήσεις ή είχαν παράπονα και ήταν ο διαχειριστής των εσόδων της οργάνωσης. Άμεσος συνεργός του ήταν η σύζυγός του, η οποία τον βοηθούσε στην οργάνωση των βαρδιών των επιφορτισμένων με την 24ωρη διακίνηση των ναρκωτικών αλλά και στην επικοινωνία με τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης».

Άλλο μέλος αναλάμβανε τη λειτουργία αυτού που ονόμαζαν «24hnonstop», διαφημίζοντας την με το όνομα αυτό στο πελατολόγιο τους κάθε φορά που υπήρχε λόγος ενημέρωσης τους ή για λόγους μάρκετινγκ τυχόν νέας ποιότητας ναρκωτικών που προμηθεύονταν.

Στη δικογραφία αναφέρεται ότι «ήταν ακάθεκτοι στο θέμα της τιμής και του τρόπου πληρωμής, μη διαπραγματευόμενοι αγορές επί πιστώσει, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που παρακινούσαν τον πελάτη να ψωνίσει παραπάνω από την αρχική παραγγελία. Φρόντιζαν τα αυτοκίνητα να μην είναι στα δικά τους ονόματα έτσι ώστε να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός τους».

Το πρωί της 16ης Αυγούστου 2020 ο… (σ.σ. μέλος του κυκλώματος) συνελήφθη από άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην Παλλήνη, στη θέα των οποίων προέβη στην κατάποση μίας νάιλον συσκευασίας κοκαΐνης 2 γραμμαρίων, την οποία αποδέχτηκε προφορικά στους αστυνομικούς, ότι προόριζε για πώληση σε άτομο που δεν αποκάλυψε. Έκτοτε για 15 ημέρες σταμάτησαν τη διακίνηση.

Τα μέλη της οργάνωσης υποχρέωναν τους πελάτες να κατεβάσουν στο κινητό τους διαδικτυακές εφαρμογές όπως το viber και το signal. Πολλές φορές χρησιμοποιούσαν κωδικές λέξεις όπως μπύρα, κρασί, πίτσα, κλειδί, ποτά, καφές, άσπρο, μαντάμ, λεπτό, πακέτο, μπουκάλι, πίτα γύρο, διαμαντάκι. Συνηθισμένη ήταν και η έκφρασή τους προς τους πελάτες που ήταν «καινούργιοι»: «Εδώ μιλάμε 24 non stop ΘΕΜΑ».

Παραγγελίες με sms

Οι παραγγελίες δίνονταν ακόμα και με sms. Η κοκαΐνη διακινούνταν σε Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό, Βούλα, Άλιμο και Κολωνάκι. Διακινητές και πελάτες χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές εφαρμογές και έκαναν παραγγελίες είτε τηλεφωνικά είτε με sms. Η παράδοση γινόταν κατ’ οίκων. Το χαρακτηριστικό του κυκλώματος ήταν ότι δούλευε σαν ένα «σούπερ μάρκετ» που διανυκτερεύει. Γι’ αυτό και οι διακινητές χαρακτηρίζονταν ως «τα παιδιά του 24ωρου». Ανά πάσα στιγμή και ώρα οι πελάτες μπορούσαν να τους καλέσουν και να έχουν στο σπίτι τους κοκαΐνη.

Η «καραντίνα» και το lockdown δεν επηρέαζε τα μέλη του κυκλώματος. Οι περισσότεροι από τους πελάτες του κυκλώματος χαρακτηρίζονται ευκατάστατοι, ενώ αρκετοί εξ αυτών ήταν επιχειρηματίες.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν χθες, 15 Δεκεμβρίου 2020, 6 άτομα, μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 27 έως 52 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση– αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις των διατάξεων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τα όπλα, όπου περιλαμβάνεται και 31χρονος συνεργός τους.

Αναλυτικότερα, χαρακτηριστικά της δράσης του συγκεκριμένου κυκλώματος είναι:

η λειτουργία με τη μορφή «καταστήματος» καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, σε βάρδιες,

η χρήση ηλεκτρικών κρυπτών σε Ι.Χ.Ε. οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών, καθώς και «υπηρεσιακών» τηλεφώνων για παραγγελίες και παραδόσεις ναρκωτικών, η διακίνηση με κατ’ οίκον παράδοση («delivery») και το μεγάλο εύρος του πελατολογίου, καθώς έχουν πιστοποιηθεί περισσότερες από (200) συναλλαγές.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος πραγματοποιήθηκε αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν στοιχεία αναφορικά με τη δράση του σε διάφορες περιοχές της Αττικής και κυρίως σε Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό, Βούλα, Άλιμο και Κολωνάκι, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και δημιουργήθηκαν προφίλ των εμπλεκομένων (profiling).

Στο πλαίσιο της έρευνας αποκαλύφθηκαν χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών, ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες εντός οχημάτων, πιστοποιήθηκε η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και ο ρόλος κάθε μέλους της και συγκεκριμένα:

33χρονος είχε αναλάβει την οργάνωση της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος, τη στρατολόγηση νέων μελών, το διαχωρισμό των ρόλων, τη διαχείριση των οικονομικών και την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, με άμεση συνεργάτιδα 30χρονη συλληφθείσα, ενώ

τα λοιπά μέλη ήταν επιφορτισμένα -κατά περίπτωση- με την προμήθεια, αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών σε «βάρδιες».

Πραγματοποιήθηκαν παράλληλες οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και αστυνομικού σκύλου, σε (7) οικίες σε περιοχές της Αττικής, όπου συνελήφθησαν τα προαναφερόμενα μέλη, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 637,8 γραμμάρια κοκαΐνης, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, χρηματικό ποσό 7.800 ευρώ, πιστόλι με γεμιστήρα, 4 φυσίγγια, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα υποδοχής μεταλλικών σφαιριδίων, μαχαίρι, 5 κάμερες και καταγραφικό λήψης ήχου και εικόνας, 2 τηλεχειριστήρια ενεργοποίησης εσωτερικής κρύπτης αυτοκινήτου και πλήθος αυτοσχέδιων νάιλον συσκευασιών.

Τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 75.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *