Αποκαλύψεις – Κύκλωμα κοκαΐνης: Τραγουδίστρια: «Θέλω μία μπυρίτσα» – Ράπερ: «Θέλω ένα λεπτό»

ceb1cf80cebfcebaceb1cebbcf8dcf88ceb5ceb9cf82 cebacf8dcebacebbcf89cebcceb1 cebacebfcebaceb1ce90cebdceb7cf82 cf84cf81ceb1ceb3cebfcf85
facebookkokaini3

Αίσθηση προκαλούν οι κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν οι επώνυμοι για να παραγγείλουν κοκαΐνη από το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr από τη δικογραφία της σοβαρής αυτής υπόθεσης, τραγουδίστρια έδωσε το… συνθηματικό λέγοντας στον διακινητή να της φέρει «καμία μπυρίτσα». Η «καμία μπυρίτσα» ήταν ένα γραμμάριο κοκαΐνης, το οποίο έγινε… ντελίβερι στην περιοχή του Ζωγράφου.

Σε άλλη συναλλαγή γνωστός ράπερ παρήγγειλε στις 17 Ιουνίου 2020 ένα γραμμάριο κοκαΐνης, το οποίο ανέφερε ως «ένα λεπτό». Η παράδοση έγινε στις 12.00 το πρωί στην περιοχή όπου μένει στην Αθήνα.

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2020 γνωστός δικηγόρος των Αθηνών έδωσε ραντεβού στο Παλαιό Φάληρο για να παραλάβει δύο γραμμάρια κοκαΐνης. Μόνο που δεν ήξερε ότι η συναλλαγή παρακολουθείται από την ΕΛ.ΑΣ. Ο δικηγόρος πλήρωσε στον διακινητή 160 ευρώ. Η συναλλαγή διήρκησε ελάχιστα λεπτά, ενώ οι αστυνομικοί είχαν γίνει σκιές των διακινητών.

Η δικογραφία περιλαμβάνει αρκετούς επωνύμους που εμφανίζονται ως πελάτες του κυκλώματος: Τραγουδίστρια, αθλητές, επιχειρηματίες των βορείων προαστίων. Οι αστυνομικοί έχουν καταγράψει 240 συναλλαγές. Σε αυτές αναφέρεται το όνομα του διακινητή αλλά και το όνομα του κατόχου της τηλεφωνικής σύνδεσης με την οποία έγινε η «παραγγελία». Η τιμή της κοκαΐνης ανερχόταν στα 70-100 ευρώ το γραμμάριο.

Πολλοί από τους επώνυμους πελάτες χρησιμοποιούσαν τη λέξη «ποτό» όταν αναφέρονταν στα ναρκωτικά, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για «κλειδιά». Στις λίστες με το πελατολόγιο του κυκλώματος περιλαμβάνονται επιχειρηματίες και επώνυμοι. Ενδεικτικό είναι ότι παραγγελίες γίνονταν ακόμα και από εταιρικά κινητά που αντιστοιχούν σε διάφορες επιχειρήσεις, κυρίως των βορείων προαστίων και του κέντρου της Αθήνας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης τεσσάρων εκ των κατηγορουμένων, Σωτήρης Ντινόπουλος, Κωνσταντίνος Παύλου και Γιάννης Γλύκας δηλώνουν στο Newsbomb.gr ότι «η διάσταση που δίνεται στην υπόθεση είναι υπερβολική! Η επιμελής ανάγνωση της δικογραφίας αναδεικνύει την έλλειψη στοιχείων για κάποιους κατηγορουμένους και μία μικρότερη εμπλοκή για κάποιους άλλους. Προφανώς η πλήρης αποτύπωση της συμμετοχής των κατηγορουμένων θα εκφραστεί με τη δικαστική απόφαση όταν η υπόθεση ωριμάσει».

Παραγγελίες με sms

Οι παραγγελίες δίνονταν ακόμα και με sms. Η κοκαΐνη διακινούνταν σε Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό, Βούλα, Άλιμο και Κολωνάκι. Διακινητές και πελάτες χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές εφαρμογές και έκαναν παραγγελίες είτε τηλεφωνικά είτε με sms. Η παράδοση γινόταν κατ’ οίκων. Το χαρακτηριστικό του κυκλώματος ήταν ότι δούλευε σαν ένα «σούπερ μάρκετ» που διανυκτερεύει. Γι’ αυτό και οι διακινητές χαρακτηρίζονταν ως «τα παιδιά του 24ωρου». Ανά πάσα στιγμή και ώρα οι πελάτες μπορούσαν να τους καλέσουν και να έχουν στο σπίτι τους κοκαΐνη.

Η «καραντίνα» και το lockdown δεν επηρέαζε τα μέλη του κυκλώματος. Οι περισσότεροι από τους πελάτες του κυκλώματος χαρακτηρίζονται ευκατάστατοι, ενώ αρκετοί εξ αυτών ήταν επιχειρηματίες.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν στις 15 Δεκεμβρίου 2020, 6 άτομα, μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 27 έως 52 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση– αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις των διατάξεων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τα όπλα, όπου περιλαμβάνεται και 31χρονος συνεργός τους.

Αναλυτικότερα, χαρακτηριστικά της δράσης του συγκεκριμένου κυκλώματος είναι:

  • η λειτουργία με τη μορφή «καταστήματος» καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, σε βάρδιες,
  • η χρήση ηλεκτρικών κρυπτών σε Ι.Χ.Ε. οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών, καθώς και «υπηρεσιακών» τηλεφώνων για παραγγελίες και παραδόσεις ναρκωτικών, η διακίνηση με κατ’ οίκον παράδοση («delivery») και το μεγάλο εύρος του πελατολογίου, καθώς έχουν πιστοποιηθεί περισσότερες από (200) συναλλαγές.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος πραγματοποιήθηκε αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν στοιχεία αναφορικά με τη δράση του σε διάφορες περιοχές της Αττικής και κυρίως σε Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό, Βούλα, Άλιμο και Κολωνάκι, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και δημιουργήθηκαν προφίλ των εμπλεκομένων (profiling).

Στο πλαίσιο της έρευνας αποκαλύφθηκαν χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών, ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες εντός οχημάτων, πιστοποιήθηκε η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και ο ρόλος κάθε μέλους της και συγκεκριμένα:

  • 33χρονος είχε αναλάβει την οργάνωση της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος, τη στρατολόγηση νέων μελών, το διαχωρισμό των ρόλων, τη διαχείριση των οικονομικών και την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, με άμεση συνεργάτιδα 30χρονη συλληφθείσα, ενώ
  • τα λοιπά μέλη ήταν επιφορτισμένα -κατά περίπτωση- με την προμήθεια, αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών σε «βάρδιες».

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν παράλληλες οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και αστυνομικού σκύλου, σε (7) οικίες σε περιοχές της Αττικής, όπου συνελήφθησαν τα προαναφερόμενα μέλη, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 637,8 γραμμάρια κοκαΐνης, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, χρηματικό ποσό 7.800 ευρώ, πιστόλι με γεμιστήρα, 4 φυσίγγια, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα υποδοχής μεταλλικών σφαιριδίων, μαχαίρι, 5 κάμερες και καταγραφικό λήψης ήχου και εικόνας, 2 τηλεχειριστήρια ενεργοποίησης εσωτερικής κρύπτης αυτοκινήτου και πλήθος αυτοσχέδιων νάιλον συσκευασιών.

Τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 75.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Στον… δρόμο της Δυτικής Αττικής – Αυτές οι περιοχές κινδυνεύουν με «σκληρό» lockdown

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *