Από τα απλά πράγματα φαίνεται ότι δεν ζούμε σαν Ευρωπαίοι

ceb1cf80cf8c cf84ceb1 ceb1cf80cebbceac cf80cf81ceacceb3cebcceb1cf84ceb1 cf86ceb1ceafcebdceb5cf84ceb1ceb9 cf8ccf84ceb9 ceb4ceb5cebd ceb6

<!– Social Share Buttons | Powered by e-max.it: la strada del successo –>

<!– Social Share Buttons | Powered by e-max.it: seo e posizionamento sui motori –>

ferri salamina

Θα σας περιγράψω την διαδρομή μου από την επιβίβαση στα Ferry Boat της Σαλαμίνας μέχρι την Ομόνοια.

Στο Ferry Boat το μισό προσωπικό δεν φόραγε μάσκες και όταν άκουσα στα μεγάφωνα ότι χρειάζεται τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού για να ταξιδέψεις ρώτησα ένα υπάλληλο να μου πει αν αυτό ισχύει για την Σαλαμίνα και μου απάντησε ότι δεν ξέρει και ότι υπεύθυνο είναι το λιμενικό.

Υποχρεωτική βέβαια είναι και η μάσκα την οποία είναι ζήτημα αν φορούσαν οι μισοί επιβάτες, όσοι ήταν έξω θα έλεγα κανείς.

Κατέβηκα, ρώτησα στα ταμεία, μου είπαν ότι δεν ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν έλεγχο και αυτό είναι στην δικαιοδοσία του λιμενικού που το κάνει μερικές φορές στη διάρκεια της ημέρας.

Πήγα στο γραφείο του Λιμενικού οι οποίοι που επιβεβαίωσαν ότι η απαγόρευση ισχύει για όσους δεν έχουν πιστοποιητικά για εμβολιασμό ή τεστ.

Μιλάμε για τα FerryBoat που έχουν τεράστιες εισπράξεις πολλών εκατομμυρίων Ευρώ και και όπως λένε ένα μεγάλο μέρος τους ανήκει σε άλλη μία φτωχή πολιτική οικογένεια που ο πατριάρχης της πέθανε λένε πτωχός, οι συγγενείς του μάλλον κάτι έχουν όμως.

Μπαίνω στο Λεωφορείο, το 842 το οποίο είχε τόσο βρώμικα καθίσματα που δεν μπορείτε να φαντασθείτε, από μπλε είχαν γίνει μαύρα. Μια κοπέλα πήγε και κάθισε απέναντι μου στην θέση που είχε απαγορευτικό, δίπλα της λίγο αργότερα ήρθε και κάθισε ένας νεαρός μαθητής, η μία από τις δύο θέσεις βέβαια ήταν απαγορευμένη.

Μαζί με τον νεαρό μπήκαν και καμιά 30αριά μαθητές μάλλον Λυκείου. Ούτε ένας δεν κτύπησε εισιτήριο, δεν άντεξα και ρώτησα τον νεαρό απέναντι μου, αν η επιβίβαση είναι δωρεάν  για μαθητές και μου είπε ότι κανείς δεν τους ζητάει εισιτήριο, οι ελεγκτές δεν τους τιμωρούν, ο συγκεκριμένος όμως είχε βγάλει μηνιαία κάρτα για να είναι εντάξει.

Αυτό συμβαίνει σε όλη την Αττική, οι μαθητές ταξιδεύουν δωρεάν και μπαίνουν στο λεωφορείο ακόμα και για μία στάση όπως έχω διαπιστώσει στην γειτονιά μου.

Μα τα βάζεις με τους μαθητές; αν μάθουν από παιδιά να μην εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, το ίδιο θα κάνουν σε όλη τους την ζωή, όποιος είναι άπορος να κυκλοφορεί δωρεάν με άδεια.

Εντάξει είμαι και λίγο παράξενος, αλλά, αυτά που συμβαίνουν εδώ θα είχαν τρομακτικές επιπτώσεις για τους παραβάτες σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όσοι έχουν ζήσει έξω θα καταλαβαίνουν τι εννοώ και αυτά ισχύουν εδώ και δεκάδες χρόνια, όχι τώρα και οι πολιτικοί το βιολί βιολάκι τους   

Κώστας Ζουγρής

<!– Social Share Buttons | Powered by e-max.it: la strada del successo –>

<!– Social Share Buttons | Powered by e-max.it: seo e posizionamento sui motori –>

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *