Από το εσωτερικό του Βατικανού φέτος το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου

ceb1cf80cf8c cf84cebf ceb5cf83cf89cf84ceb5cf81ceb9cebacf8c cf84cebfcf85 ceb2ceb1cf84ceb9cebaceb1cebdcebfcf8d cf86ceadcf84cebfcf82 cf84
AP 20181379269147

Οι περιορισμοί που ισχύουν στην Ιταλία εξαιτίας του κορονοϊού δεν επιτρέπουν φέτος στον πάπα Φραγκίσκο να απευθύνει το χριστουγεννιάτικό του μήνυμα από τον εξωτερικό, κεντρικό εξώστη στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Έτσι, ο πάπας θα απευθυνθεί στους πιστούς από το εσωτερικό του Βατικανού.

Εκτός από το χριστουγεννιάτικο μήνυμα “Urbi et Orbi”, από τις 26 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου ο πάπας θα απευθυνθεί πέντε ακόμα φορές στους πιστούς από εσωτερικό χώρο αντί από το παράθυρο στο Αποστολικό Παλάτι του Βατικανού που βλέπει στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Οι περιορισμοί προβλέπουν ότι οι πιστοί δεν θα μπορούν να πάνε στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου. Τα μηνύματα και οι λειτουργίες του πάπα θα μεταδοθούν απευθείας από το Διαδίκτυο και την τηλεόραση.

Οι Ιταλοί θα βρίσκονται σε πανεθνικό lockdown για το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τα μη απαραίτητα καταστήματα θα είναι κλειστά στις 24-27 Δεκεμβρίου, 31 Δεκεμβρίου-3 Ιανουαρίου και 5-6 Ιανουαρίου. Σε αυτές τις ημέρες, οι μετακινήσεις των πολιτών θα επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας, υγείας ή έκτακτης ανάγκης.

Η λειτουργία του πάπα την παραμονή των Χριστουγέννων θα ξεκινήσει στις 7.30 μμ, δύο ώρες νωρίτερα από το κανονικό, προκειμένου όσοι την παρακολουθήσουν να μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους έως τις 10 μ.μ. όταν τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Ιταλία.

Η Ιταλία, η πρώτη χώρα της Δύσης που επλήγη από τον ιό, έχει καταγράψει 69.214 θανάτους που σχετίζονται με την COVID-19 από το ξέσπασμα της επιδημίας τον Φεβρουάριο — ο υψηλότερος τέτοιος αριθμός στην Ευρώπη και ο πέμπτος υψηλότερος παγκοσμίως. Η χώρα έχει καταγράψει έως τώρα περίπου 1,96 εκατ. κρούσματα.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *