Αρμενοβίλ: Το παραδοσιακό βορειοελλαδίτικο γλυκό που πρέπει να δοκιμάσετε

Υπέροχη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη ΠΗΓΗ…

ceb1cf81cebcceb5cebdcebfceb2ceafcebb cf84cebf cf80ceb1cf81ceb1ceb4cebfcf83ceb9ceb1cebacf8c ceb2cebfcf81ceb5ceb9cebfceb5cebbcebbceb1
facebookarmenovil

Υπέροχη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

Δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε στη βόρια Ελλάδα για να δοκιμάσετε το αρμενοβίλ. Ακολουθώντας πιστά τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη μπορείτε να το φτιάετε μόνοι σας με μπεζέδες, καραμελωμένα αμύγδαλα και βελούδινη κρέμα!

Για τους μπεζέδες

60 γρ. ασπράδια
1 πρέζα αλάτι
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα

50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα
Για την κρέμα

300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
300 γρ. φυτική κρέμα, παγωμένη
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σύνθεση

100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

ΠΗΓΗ