Αυστραλία: Πυρκαγιά απειλεί ζωές και κατοικίες στο Περθ

ceb1cf85cf83cf84cf81ceb1cebbceafceb1 cf80cf85cf81cebaceb1ceb3ceb9ceac ceb1cf80ceb5ceb9cebbceb5ceaf ceb6cf89ceadcf82 cebaceb1ceb9 ceba
AP 20002384760245

Μια εκτός ελέγχου πυρκαγιά απειλούσε σήμερα ζωές και κατοικίες κοντά στο Περθ, πόλη που βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Αυστραλίας, αναφέρει το ΑΠΕ.

Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους πολλών προαστίων στο νότιο Περθ να είναι σε εγρήγορση, την ώρα που περίπου 150 πυροσβέστες μάχονται κατά της πυρκαγιάς, η οποία από το Σάββατο έχει καταστρέψει περισσότερα 2.300 στρέμματα.

Αν και οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν μειώσει το επίπεδο συναγερμού, έχουν επισημάνει ότι η πυρκαγιά εξακολουθεί θα αποτελεί «πιθανή απειλή για ζωές και κατοικίες», εξαιτίας κυρίως των συνεχώς μεταβαλλόμενων μετεωρολογικών συνθηκών.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό πώς ξέσπασε η πυρκαγιά.

Οι επικίνδυνοι και δύσοσμοι καπνοί που δημιουργήθηκαν όταν η πυρκαγιά έφτασε σε χωματερή αποτελούν επίσης λόγω ανησυχίας και ώθησαν τις αρχές να καλέσουν τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν στα σπίτια τους.

Πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει και δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην πληγείσα περιοχή.

Αυτή την εβδομάδα αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες, έως και 40 βαθμοί Κελσίου, στην πρωτεύουσα της Δυτικής Αυστραλίας, όπως και ισχυροί άνεμοι.

Πέρυσι αυτή η πολιτεία της Αυστραλίας είχε γλιτώσει από τις καταστροφικές πυρκαγιές που είχαν πλήξει τις δύο πιο πολυπληθείς της χώρας, τη Νέα Νότια Ουαλία και τη Βικτόρια.

Οι πυρκαγιές αυτές είχαν καταστρέψει επιφάνεια ίση με της Μεγάλης Βρετανίας και είχαν προκαλέσει τον θάνατο 33 ανθρώπων, αλλά και εκατομμυρίων ζώων.

(φωτογραφία αρχείου)

ΠΗΓΗ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: