Αυτή η κυκλική ξύλινη κατασκευή σε προτρέπει να καθίσεις αλλά και να παίξεις ταυτόχρονα (photos)

ceb1cf85cf84ceae ceb7 cebacf85cebacebbceb9cebaceae cebecf8dcebbceb9cebdceb7 cebaceb1cf84ceb1cf83cebaceb5cf85ceae cf83ceb5 cf80cf81cebf

Το σχέδιο απεικονίζει τη συνεχή αλλαγή και κίνηση του περιβάλλοντος, και οι πλευρές του είναι χαραγμένες με ένα ποίημα που δεν τελειώνει πουθενά, αντανακλώντας το πέρασμα του χρόνου.

Γνωστό για τα καινοτόμα σχέδια του που αμφισβητούν τα όρια της τεχνολογίας και των υλικών, το Paul Cocksedge Studio είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία σχεδιασμού που εστιάζει στην «απλότητα και φαντασία για τη δημιουργία μοναδικών ανθρωποκεντρικών σχεδίων».

Η ιδέα

Τον Μάιο, το Studio ολοκλήρωσε ένα από τα πιο πρόσφατα έργα του – μια δημόσια εγκατάσταση τέχνης με τίτλο Time Loop – σε συνεργασία με την Sino Group, έναν από τους σημαντικότερους προγραμματιστές ακινήτων στο Χονγκ Κονγκ. Ένα μνημειώδες σχέδιο με τον συμβολισμό της κυκλικότητας του άπειρου, κατασκευασμένο από βιώσιμη ξυλεία, το γλυπτό βρίσκεται στην πλατεία Yue Man – μια κεντρική δημόσια περιοχή στην περιοχή Kwun Tong του Χονγκ Κονγκ.

 

Ο σχεδιασμός

Το Time Loop είναι ένα δώρο από το Sino Group στην κοινότητα Kwun Tong για τον εορτασμό της 50ης επετείου της εταιρείας και των 5 δεκαετιών οικοδόμησης της κοινότητας. Εμπνευσμένη από τη γύρω πλατεία και την ιστορία της, η καμπύλη της μορφή επιστρέφει στο σύμβολο του άπειρου και προορίζεται να αντικατοπτρίζει τη συνεχή ανάπτυξη και μεταμόρφωση της περιοχής τον τελευταίο μισό αιώνα.

Το ιστορικό Palacio Pereira στο Σαντιάγο μετατράπηκε σε Υπουργείο Πολιτισμού της Χιλής (photos)

Η εγκατάσταση είναι «μια χειρονομία προς το παρελθόν και το μέλλον, ένα σημάδι σεβασμού για την ιστορία του Χονγκ Κονγκ, καθώς και για τον εορτασμό της συνεχούς αλλαγής και του ρυθμού της ζωής του».

Το σχέδιο απεικονίζει τη συνεχή αλλαγή και κίνηση του περιβάλλοντος, και οι πλευρές του είναι χαραγμένες με ένα ποίημα που δεν τελειώνει πουθενά, αντανακλώντας το πέρασμα του χρόνου.

Δες τις εντυπωσιακες φωτογραφίες…

ΠΗΓΗ