Αυτό τον τίτλο ήθελε ο Zack Snyder για το Batman v Superman… και ευτυχώς απορρίφθηκε

ceb1cf85cf84cf8c cf84cebfcebd cf84ceafcf84cebbcebf ceaeceb8ceb5cebbceb5 cebf zack snyder ceb3ceb9ceb1 cf84cebf batman v superman cebaceb1

Όπως καταλαβαίνετε, ο τίτλος κάθε ταινίας δεν έρχεται ουρανοκατέβατος. Πέφτουν πολλές ιδέες από πολλά άτομα, και τελικά επιλέγεται ο καλύτερος. Ή τέλος πάντων αυτός που αρέσει περισσότερο στους χρηματοδότες. Στην περίπτωση του Batman v Superman, το Dawn of Justice επίσης δεν ήταν η πρώτη ιδέα, και μάλιστα ήταν μία που δεν άρεσε καν στον σκηνοθέτη. Ο ίδιος ο Zack Snyder αποκάλυψε ότι προτιμούσε έναν πιο «ποιητικό» τίτλο, και η πρόταση που προώθησε περισσότερο ήταν το… «Son of Sun and Knight of Night»!

son sun knight night

Η Warner όμως επέμεινε στον τίτλο που τελικά αποδόθηκε εμπορικά στην ταινία, και μάλιστα επέμειναν επίσης το «versus» να γραφτεί απλά «v» και όχι «vs» όπως είναι πιο σωστό. Τελικά μάλλον σε καλό βγήκε η επέμβαση τους, αφού τουλάχιστον στα ελληνικά θα μεταφραζόταν σε κάτι… υπέρμετρα «ποιητικό». Για φανταστείτε το: «ο γιος του ήλιου και ο ιππότης της νύχτας». Θυμίζει ατάκα από παλιά ελληνική ταινία: «παντρεύεται η κόρη του ήλιου τον γιο του φεγγαριού» !!!

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *