Βέλγιο: Οι περιοχές της Ελλάδας που μπήκαν στην «πορτοκαλί» λίστα από την «κόκκινη»

ceb2ceadcebbceb3ceb9cebf cebfceb9 cf80ceb5cf81ceb9cebfcf87ceadcf82 cf84ceb7cf82 ceb5cebbcebbceacceb4ceb1cf82 cf80cebfcf85 cebccf80ceae
AP 20167397156133

Το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου ενέταξε πριν από λίγο στην «πορτοκαλί» λίστα -από την «κόκκινη»- πολλές περιοχές της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται τα Επτάνησα, η Ήπειρος, η Δυτική Ελλάδα, η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στο Βέλγιο από τις «πορτοκαλί» περιοχές δεν είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε καραντίνα και να υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού. Οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας παραμένουν στο «κόκκινο».

Νωρίτερα, αυστηρότερα μέτρα από τις 31 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε το Βέλγιο για όσους επιστρέφουν στη χώρα μετά από παραμονή άνω των 48 ωρών σε «κόκκινες» ζώνες. Ειδικότερα, η καραντίνα επτά ημερών είναι υποχρεωτική για όσους έμειναν πάνω από δύο ημέρες σε μια τέτοια περιοχή, ενώ υποχρεούνται να κάνουν τεστ την πρώτη ημέρα της άφιξης, αλλά και την έβδομη που ολοκληρώνεται ο αυτοπεριορισμός.

Από το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021 τα άτομα θα λαμβάνουν μήνυμα μετά την επιστροφή τους με το οποίο μπορούν να εγγραφούν σε εξεταστικό κέντρο.

Στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών θα αυξηθούν τα τεστ που θα διεξάγονται, ώστε οι εισερχόμενοι ταξιδιώτες να μπορούν να εξεταστούν αμέσως. Επιπλέον, θα γίνονται τεστ τόσο στο αεροδρόμιο Charleroi όσο και στο σταθμό Brussels-Midi.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *