Βίντεο: Ταχύτερη, μεγαλύτερη και πιο ριψοκίνδυνη η τρίτη πτήση του Ingenuity στον Άρη

ceb2ceafcebdcf84ceb5cebf cf84ceb1cf87cf8dcf84ceb5cf81ceb7 cebcceb5ceb3ceb1cebbcf8dcf84ceb5cf81ceb7 cebaceb1ceb9 cf80ceb9cebf cf81ceb9
facebookingen1

Το Ingenuity Mars Helicopter της NASA συνεχίζει να θέτει ρεκόρ στον Άρη, πραγματοποιώντας την Κυριακή την τρίτη του πτήση, πετώντας μακρύτερα και ταχύτερα από ό,τι σε οποιαδήποτε από τις δοκιμές είχε κάνει στη Γη.  

Όπως ανακοινώθηκε από την αμερικανική διαστημική υπηρεσία, πέταξε σε ύψος 5 μέτρων, όπως και στη δεύτερη πτήση του, και μετά σε απόσταση 50 μέτρων, πιάνοντας ταχύτητα 2 μέτρων ανά δευτερόλεπτο.

Οι μηχανικοί του JPL της NASA ενθουσιάστηκαν βλέποντας το ελικόπτερο να χάνεται στην απόσταση, και ήδη εξετάζουν έναν όγκο πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν κατά την τρίτη πτήση, που θα βοηθήσουν όχι απλά σε επόμενες πτήσεις του, μα και σε μελλοντικά ιπτάμενα σκάφη στον Άρη.

«Η πτήση ήταν αυτό που είχαμε σχεδιάσει, ωστόσο δεν ήταν κάτι λιγότερο από εκπληκτική» είπε ο Ντέιβ Λέιβρι, υπεύθυνος προγράμματος για το Ingenuity στα αρχηγεία της NASA στην Ουάσινγκτον. «Με αυτή την πτήση επιδεικνύουμε κρίσιμες δυνατότητες που θα επιτρέψουν την πρόσθεση μιας ιπτάμενης διάστασης στις μελλοντικές αποστολές στον Άρη».

Η ομάδα του Ingenuity πάει το ελικόπτερο στα όριά του, προσθέτοντάς του επιπλέον εντολές για λήψη φωτογραφιών από μόνο του, χρησιμοποιώντας και την έγχρωμη κάμερα, που είχε τραβήξει τις πρώτες εικόνες της δεύτερης πτήσης. Όπως και άλλες πλευρές αυτών των πτήσεων, τα επιπλέον αυτά βήματα προορίζονται να παρέχουν στοιχεία που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα σε μελλοντικές ιπτάμενες αποστολές.

Ήδη το ελικόπτερο ετοιμάζεται και για την τέταρτή του πτήση, εντός διαστήματος μερικών ημερών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκική NAVTEX: Δεσμεύουν περιοχές στην καρδιά του Αιγαίου για άσκηση έρευνας και διάσωσης

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *