Βατικανό:Ο πάπας Φραγκίσκος υπογραμμίζει την απεριόριστη εκτίμησή του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη

ceb2ceb1cf84ceb9cebaceb1cebdcf8ccebf cf80ceaccf80ceb1cf82 cf86cf81ceb1ceb3cebaceafcf83cebacebfcf82 cf85cf80cebfceb3cf81ceb1cebccebc
facebookfragkiskos bartholomaios

Ο πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την εκτίμησή του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη. 

Ο πάπας Φραγκίσκος, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, θέλησε να ευχηθεί «υγεία, γαλήνη και πνευματική χαρά» για την τριακοστή επέτειο της εκλογής του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Μια επέτειος, τονίζει ο ποντίφικας, «την οποία γιορτάζουν πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι επιθυμούν να ευχαριστήσουν τον Κύριο για τη ζωή και το ποιμαντικό έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη».

Ο Φραγκίσκος, στο μήνυμά του, υπογραμμίζει την εγγύτητα και την κοινή δράση με τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, σε ό,τι αφορά την προστασία της Πλάσης, «την πνευματική στροφή του ανθρώπου», αλλά και τον διάλογο, ο οποίος λειτουργεί ως οδός επανασυμφιλίωσης μεταξύ των πιστών.

Ο πάπας θέλησε να μιλήσει για την αδελφική φιλία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, η οποία αναπτύχθηκε αμέσως μόλις διαδέχθηκε τον πάπα Βενέδικτο «όχι μόνον στη Ρώμη, αλλά και στην Κωνσταντινούπολη, στην Ασίζη, στο Κάιρο, στην Ιερουσαλήμ, στη Λέσβο και στο Μπάρι».

Ο Φραγκίσκος τονίζει, δε, ότι είναι «απόλυτα ευγνώμων στον Οικουμενικό Πατριάρχη για την προστασία της Πλάσης και για τους προβληματισμούς και τις σκέψεις του επί του θέματος αυτού, από τις οποίες διδάχθηκε και συνεχίζει να διδάσκεται τόσα πολλά πράγματα». Υπογραμμίζει επίσης τη σημασία της σκέψης και του μηνύματος του Βαρθολομαίου στην εποχή της πανδημίας κορονοϊού.

«Με το ξέσπασμα της πανδημίας και την επέκταση των δραματικών υγειονομικών, κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών της, η μαρτυρία και η διδαχή του επί της αναγκαίας πνευματικής στροφής του ανθρώπου, απέκτησαν ακόμη μεγαλύτερη σημασία», είπε ο πάπας.

Ο πάπας Φραγκίσκος δεν θα μπορούσε να παραλείψει την προσπάθεια με στόχο την επιστροφή στην πλήρη κοινωνία των Χριστιανών. Πιο συγκεκριμένα, στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του αναφέρει: «Είναι κοινή μας πεποίθηση ότι η εγγύτητα και η αλληλεγγύη ανάμεσα σε εμάς τους χριστιανούς και στις Εκκλησίες μας, αποτελούν μια επιβεβλημένη συνεισφορά στην οικουμενική αλληλεγγύη και στην κοινωνική φιλία, την οποία η ανθρωπότητα έχει μεγάλη και άμεση ανάγκη».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.