Βλάβη στο σύστημα παροχής οξυγόνου στο ρωσικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

ceb2cebbceacceb2ceb7 cf83cf84cebf cf83cf8dcf83cf84ceb7cebcceb1 cf80ceb1cf81cebfcf87ceaecf82 cebfcebecf85ceb3cf8ccebdcebfcf85 cf83cf84
shutterstock691137475

Βλάβη παρουσίασε το σύστημα παροχής οξυγόνου στο ρωσικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας. Το ανακοίνωσε νωρίτερα η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos, προσθέτοντας ότι δεν απειλείται η ασφάλεια του πληρώματος.

«Στις 14 Οκτωβρίου του 2020 στις 23:31 (και ώρα Ελλάδος), το σύστημα παροχής οξυγόνου Elektron-VM, που βρίσκεται στην άκατο Ζβεζντά, στο ρωσικό τμήμα του ISS, έσβησε» ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της Roscosmos.

«Δεύτερο σύστημα, στο αμερικανικό τμήμα, λειτουργεί κανονικά, τίποτα δεν απειλεί την ασφάλεια του πληρώματος και του ISS» σημείωσε η υπηρεσία Τύπου.

Το πλήρωμα του σταθμού έχει ξεκινήσει εργασίες επισκευής στην άκατο, όπως προσθέτει η Roskosmos.

Το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ, που μετέφερε την αμερικανίδα αστροναύτη Κάθλιν Ρούμπινς και τους κοσμοναύτες Σεργκέι Ρίζικοφ και Σεργκέι Κουντ-Σβέρτσκοφ, προσδέθηκε, όπως ήταν προγραμματισμένο, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μόλις 3 ώρες μετά την απογείωσή του, κάνοντας νέο ρεκόρ ταχύτητας, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Στον ISS βρίσκονταν ήδη οι Κρις Κάσιντι (NASA), Ανατόλι Ιβανίσιν και Ιβάν Βάγκνερ (Roskosmos), η επιστροφή των οποίων στη Γη προγραμματίζεται για τις 22 Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *