Βραζιλία: Εισάγονται δύο εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, δίχως ωστόσο να έχει εγκριθεί η χρήση του

ceb2cf81ceb1ceb6ceb9cebbceafceb1 ceb5ceb9cf83ceacceb3cebfcebdcf84ceb1ceb9 ceb4cf8dcebf ceb5cebaceb1cf84 ceb4cf8ccf83ceb5ceb9cf82 cf84
AP 20156597170091

Η ρυθμιστική αρχή της Βραζιλίας, γνωστή ως Anvisa, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ότι έδωσε την έγκριση για την εισαγωγή δύο εκατ. δόσεων του εμβολίου κατά της covid-19 που παρασκεύασε η εταιρεία AstraZeneca σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης παρότι το εμβόλιο δεν έχει ακόμη εγκριθεί προς χρήση στη χώρα.

Η Anvisa ανακοίνωσε ότι ενέκρινε το αίτημα για εισαγωγή που είχε δεχτεί από το βιοιατρικό κέντρο Fiocruz, που συνδέεται με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, την Πέμπτη. Η εισαγωγή των δόσεων πριν από την έγκριση του εμβολίου θα επιτρέψει την έναρξη των εμβολιασμών όταν η Anvisa δώσει το πράσινο φως, είπε η ρυθμιστική αρχή.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Βραζιλία δεν έχει ακόμη δώσει άδεια για κάποιο εμβόλιο. Το Fiocruz θα αιτηθεί να του δοθεί άδεια για επείγουσα χρήση του εμβολίου την Τετάρτη, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του την περασμένη εβδομάδα. Η Βραζιλία έχει καταγράψει τα δεύτερα περισσότερα θύματα της COVID-19 μετά τις ΗΠΑ.

Η μεγαλύτερη αυτή χώρα της Νότιας Αμερικής έχει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού με το υπουργείο Υγείας της να αναφέρει πάνω από 7,7 εκατομμύρια, μετά τις ΗΠΑ και την Ινδία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

ΠΗΓΗ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: