Βόλος: Μεγαλείο ψυχής από μικρό παιδί – Έδωσε τον κουμπαρά του για να βοηθήσει τους φτωχούς

ceb2cf8ccebbcebfcf82 cebcceb5ceb3ceb1cebbceb5ceafcebf cf88cf85cf87ceaecf82 ceb1cf80cf8c cebcceb9cebacf81cf8c cf80ceb1ceb9ceb4ceaf

Βόλος Την σπουδαία κίνηση του παιδιού έκανε γνωστή ο σύλλογος του «Εσταυρωμένου».

Συγκίνηση και θαυμασμό προκαλεί η ανάρτηση του Συλλόγου του «Εσταυρωμένου», γραμμένη από ιερέα της πόλης του Βόλου, με παιδί που παρέδωσε τον κουμπαρά με τις οικονομίες του, με σκοπό τη βοήθεια των φτωχών και κατατρεγμένων παιδιών.

Η κίνηση της ελεημοσύνης και της ενσυναίσθησης, σε συνδυασμό με την σημαντικότητα της παιδείας που προσφέρουν οι γονείς στα παιδιά τους, είναι δυνατά μηνύματα άξια προσοχής. «Τελικά, τα παιδιά μας διδάσκουν και μας καθοδηγούν σε έργα αγάπης και αλληλεγγύης!», καταλήγει ο ιερέας.

Η ανάρτηση στην σελίδα του «Εσταυρωμένου» γράφει: «Προ μηνός, μ’ επισκέφτηκε στο εξομολογητήριο μια ευλογημένη οικογένεια. Εξομολογήθηκαν οι γονείς και στη συνέχεια κάθισε απέναντι από τον πνευματικό ο μικρός υιός τους, παιδί του Δημοτικού Σχολείου. Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου κρατούσε σφικτά στα χέρια του ένα μικρό κόκκινο κουτάκι. Αφού τελείωσε την εξαγόρευση των αμαρτιών του, το άφησε με χαρά πάνω στο τραπέζι του πνευματικού…

-Πάτερ, αυτός είναι ο κουμπαράς μου. Σε παρακαλώ να δώσεις αυτά τα χρήματα σε φτωχά παιδάκια… Έμεινα άφωνος!!! Το παιδί αυτό προσέφερε όλο το περιεχόμενο του χαρτζιλικιού του!!! Σκέφτηκα πως αυτό που ζούσα εκείνη τη στιγμή ήταν ο καρπός του αγίου παραδείγματος των γονέων του…Εκείνοι δίδαξαν στο παιδί τους την ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ, εν συνδιασμώ με την εξομολόγηση!!! Τα παιδάκια μας είναι εύπλαστα στην μικρή τους ηλικία και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις πράξεις και τα λόγια μας… Όλα καταγράφονται -ως βιώματα- στην λευκή ψυχή και το νου τους… Ας δοξάσουμε το Θεό και γι’ αυτά τα θεάρεστα παραδείγματα που μας προσφέρει… Τελικά, τα παιδιά μας διδάσκουν και μας καθοδηγούν σε έργα αγάπης και αλληλεγγύης!»

241057184 204508644995356 513764544362063007 n

Πηγή: Magnesianews.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαστούκι για την Τουρκία η EUMED 9: Επιστροφή της Ευρώπης στη Μεσόγειο

Τουρκία: Η Ελλάδα φτιάχνει το τείχος στον Έβρο για να προστατευθεί από τα τουρκικά τανκς

Επίθεση με βιτριόλι: Οι τρεις συγκλονιστικές καταθέσεις της Ιωάννας Παλιοσπύρου πριν τη δίκη

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *