Γαύδος: Ανατροπή στο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στην 28χρονη Κορίνα

ceb3ceb1cf8dceb4cebfcf82 ceb1cebdceb1cf84cf81cebfcf80ceae cf83cf84cebf cf84cf81cebfcf87ceb1ceafcebf cf80cebfcf85 cf83cf84cebfceafcf87

Στην εκδοχή του δυστυχήματος επιμένει ο 40χρονος φίλος της Κορίνας που έχασε τη ζωή της όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε έπεσε από γκρεμό στη Γαύδο.

Μάλιστα, μιλώντας στο Mega, ισχυρίζεται ότι τα όσα αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας της 27χρονης περί ναρκωτικών ουσιών και φαρμάκων στο αίμα του, είναι εξετάσεις οι οποίες έγιναν μετά το τροχαίο, όταν τον μετέφεραν στο νοσοκομείο και του είχαν χορηγήσει αγωγή.

«Δεν στέκει, με εικασίες, γιατί αυτές οι ουσίες ήτανε μετά, όταν με βάλαν στο νοσοκομείο αμέσως και μου δώσανε και ηρεμιστικά. Τέσσερις η ώρα θα είχε πάει όταν μου είπαν για την Κορίνα. Αυτά τα φάρμακα είναι μέσα που πήρα, για αυτό είναι και το αλκοόλ μηδέν. Μαζί με αυτό θα έπρεπε να είναι και το χαρτί με τα φάρμακα που μου δώσανε. Ήμαρτον! Για αυτό τσαντίζομαι.»

Παρ’ όλ’ αυτά, ο δικηγόρος της οικογένειας της 27χρονης, εκτός από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων του 40χρονου που έχει πλέον στα χέρια του, αναφέρεται και σ’ ένα εμπόδιο που υπήρχε στο σημείο, το οποίο, όπως ισχυρίζεται, δεν θα μπορούσε, χωρίς ταχύτητα, ένα όχημα να το περάσει.

«Υπάρχει ένας υδροφόρος αγωγός, σωλήνας, πλαστικός, που είναι παράλληλα, δηλαδή, με τον γκρεμό εκεί στο πλάτωμα. Και σβηστό να ήταν το αυτοκίνητο και να τσουλούσε, το αυτοκίνητο θα σταματούσε στο εμπόδιο που λέγεται υδροφόρος σωλήνας. Οι αξιωματικοί που διενεργούσαν την έρευνα του τροχαίου, αυτού, δυστυχήματος, προέβησαν σε δοκιμές. Δηλαδή, για να υπερπηδήσει αυτό το εμπόδιο κάποιος, θα έπρεπε να πατήσει γκάζι, τον επιταχυντή του. Που σημαίνει αναντίρρητα, αναπόφευκτα, ήταν σε κίνηση.»

«Ήταν μια σχέση κρυφή»

Ο 40χρονος ισχυρίζεται ότι με την Κορίνα ήταν ζευγάρι τους τελευταίους τρεις μήνες αλλά το γνώριζαν λιγοστοί.

«Σχέση τώρα μακροχρόνια δεν είχαμε. Είχαμε αρχίσει τρεις μήνες. Το τελευταίο μήνα είναι πολλοί άνθρωποι που μας είχανε καταλάβει και μας είχανε ματιάσει. Θα ‘θελα κάποια στιγμή να μιλήσω με την οικογένειά της γιατί δεν έχω πει επισήμως ένα συγγνώμη για το δυστύχημα. Η Κορίνα με έχει συγχωρέσει, δυστύχημα είχαμε, δεν τη σκότωσα. Βγήκαμε ζωντανοί, κανείς γιατί δεν το λέει αυτό; Μου ‘δωσε ένα φιλί και πήρα δύναμη. Πού βρήκα λέει ο κύριος δύναμη, λέει ότι είμαι αδύνατος. Εγώ είμαι ο καλύτερος όποιος ξέρει εκεί πέρα από τους αναρριχητές και περιπατητές στη Γαύδο.»

Στην δε περιγραφή του για τα όσα συνέβησαν εκείνο το μοιραίο ξημέρωμα, τονίζει ότι θυμάται βασικές λεπτομέρειες.

«Καθόμασταν από τη μεριά του οδηγού με τα πόδια στου συνοδηγού, από κάτω από τα πόδια μας ήτανε οι λεβιέδες, το χειρόφρενο, και λέω… Φαντάζομαι ότι το χειρόφρενο είχε λυθεί από ώρα. Εγώ έβαλα μπροστά, έβαλα μπροστά και το αμάξι δεν «κλώτσησε». Περίμενα, έκανε κρύο, «Πω πω», λέω, «Άντε, ακόμα να ζεστάνει;», και σιγά-σιγά ξαναμπήκα σε λήθαργο. Θυμάμαι πολλά, αλλά μετά δε θυμάμαι, όταν βγήκα πάνω και κατέρρευσα.»

«Το χειρόφρενο μόνο με χέρι λύνεται, γιατί υπάρχει ασφάλιση – απασφάλιση. Όταν το τραβάς ασφαλίζει κι όταν το απασφαλίζεις, κατεβαίνει. Δηλαδή, έχει πει πάρα πολλά που… δεν μπορώ να βασιστώ στα λεγόμενα του υπαιτίου οδηγού. Ότι έχει καταθέσει πλέον, δεν το αμφισβητώ εγώ, αμφισβητείται από τα ευρήματα. Άλλα έχει πει, άλλα έχει ξανακαταθέσει κι άλλα δείχνουν όλα τα ευρήματα.»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, υπάρχουν και άλλα στοιχεία τα οποία σιγά – σιγά συνθέτουν την εικόνα του τραγικού τέλους της 27χρονης.

Τι λέει στο Newsbomb.gr ο δικηγόρος της οικογένειας

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Κορίνας, Φίλιππος Σκαμπαρδώνης, τόνισε πως με βεβαιότητα φάνηκε η λήψη τοξικών και ναρκωτικών από τον οδηγό, για τον οποίο λέει ότι ήταν πολυτοξικομανής.

«Οι τοξικολογικές εξετάσεις του 45χρονου που ήταν μαζί με την άτυχη Κορίνα στο θανατηφόρο τροχαίο στη Γαύδο, έδειξαν ότι υπήρχαν στον οργανισμό του τόσο ναρκωτικές ουσίες όσο και φαρμακευτικές», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας στο Newsbomb.gr.

«Είμαστε επιφυλακτικοί, καθώς αναμένουμε και τις τοξικολογικές εξετάσεις της κοπέλας, οι οποίες θα χρειαστούν περίπου ένα δίμηνο, θα αργήσουν αρκετά δηλαδή τα αποτελέσματά τους, τα οποία θα μας οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα», είπε ο ίδιος.

Αναφορικά με το προφίλ του 45χρονου, ο κ. Σκαμπαρδώνης, επεσήμανε πως σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες διερευνώνται «είναι άτομο αμφιβόλου ποιότητας, δεν είναι αξιόπιστος».

Επιπλέον, είναι ανήκουστο, όπως σχολίασε, να αφήνουν για 5-6 ώρες, μία κοπέλα να μαρτυρήσει. «Θα αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και θα φροντίσω εγώ προσωπικά γι’ αυτό», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Σχολιάζοντας το σενάριο του λυμένου χειρόφρενου, υπογράμμισε πως «η εκδοχή του λυμένου χειρόφρενου, που δίνει ο 45χρονος οδηγός, δεν ευσταθεί αφού το χειρόφρενο ασφαλίζει και απασφαλίζει με την παρέμβαση ανθρώπινης ενέργειας. Παράλληλα, τα καθίσματα δεν ήταν σε ύπτια θέση, όπως είπε ο οδηγός, αλλά σε όρθια το δικό του και με ελαφρά κλίση της συνοδηγού, η οποία ήταν ντυμένη παρά τα λεγόμενα του 45χρονου».

dikigoros.jpg
Φίλιππος Σκαμπαρδώνης, δικηγόρος της οικογένειας της Κορίνας

Ο δικηγόρος, Φίλιππος Σκαμπαρδώνης, με βεβαιότητα τόνισε πως «όλα τα στοιχεία που φαίνονται από τα πορίσματα της πραγματογνωμοσύνης, συνηγορούν στο ότι ο 45χρονος, τον οποίο χαρακτηρίζει ως πολυτοξικομανή, είναι ένα αναξιόπιστο άτομο, το οποίο μας βασανίζει και όλα όσα ισχυρίζεται έγιναν εντελώς διαφορετικά».

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν υπήρξε κάποια επικοινωνία ανάμεσα στον 45χρονο και την οικογένεια της άτυχης Κορίνας, που έχασε την ζωή της στο τροχαίο δυστύχημα στη Γαύδο, ο κ. Σκαμπαρδώνης ανέφερε πως «το μοιραίο βράδυ του ατυχήματος, ο υπαίτιος συνομίλησε με την μητέρα της 28χρονης, ενώ ο ίδιος ήταν στο νοσοκομείο. Αυτό που ειπώθηκε από την πλευρά του ήταν ένα παραλήρημα. Έλεγε πράγματα που στην συνέχεια αναίρεσε».

Δείτε τις τοξικολογικές εξετάσεις:

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση της αστυνομίας για το θανατηφόρο συμβάν, μετά από δοκιμές που έκαναν αστυνομικοί βάσει της της εκδοχής του 40χρονου οδηγού που επιβίωσε της πτώσης, κατέρριψαν το ενδεχόμενο του λυμένου χειρόφρενου.

Ακόμη, πρόσθεσε σημαντικά στοιχεία για την εξέλιξη της έρευνας:

-Σύμφωνα με πληροφορίες από τον στενό φιλικό κύκλο της Κορίνας, δεν ήταν ζευγάρι με τον 40χρονο. Ήταν χειριστικό άτομο που πιθανώς να είχε κάποια άλλη σχέση, πιθανώς συναλλαγής για ναρκωτικές ουσίες.

-Η κλίση προς τον γκρεμό είναι ανεπαίσθητη, μόλις 2-3 μοίρες, ενώ στην άκρη του γκρεμού υπάρχει πλαστικό υδροφόρος σωλήνας διαμέτρου περίπου όσο ένα μεγάλο μπουκάλι νερού. Θα ήταν αδύνατο να καταφέρει ένα αυτοκίνητο χωρίς την απαραίτητη ροπή με γκάζι να περάσει από πάνω του, ώστε να καταλήξει στο γκρεμό. Όλα αυτά καταλήγουν στο συμπέρασμα οτι το αυτοκίνητο ήταν σε κίνηση και η μηχανή του σε πλήρη λειτουργία κατά τη στιγμή του ατυχήματος.

Αναφορικά με την εγκληματική καθυστέρηση των αρχών που πιθανώς κόστισαν και την ζωή της νεαρής κοπέλας, έδειξε ιδιαίτερα αγανακτισμένος με τη συνεχή μεταβίβαση των ευθυνών, επισημαίνοντας οτι θα ερευνήσει προσωπικά το ζήτημα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Λεονταρισμοί» Ερντογάν για γενοκτονία Αρμενίων: «Λάθος» των ΗΠΑ, να ανακαλέσουν την αναγνώριση

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *