ΓΕΕΘΑ: Για αυτό δεν παιάνισε ο Εθνικός Ύμνος στη Δοξολογία για την Πρωτοχρονιά

ceb3ceb5ceb5ceb8ceb1 ceb3ceb9ceb1 ceb1cf85cf84cf8c ceb4ceb5cebd cf80ceb1ceb9ceaccebdceb9cf83ceb5 cebf ceb5ceb8cebdceb9cebacf8ccf82
facebookmitropoli

Διαφορετική ήταν η φετινή Πρωτοχρονιά σε όλα τα επίπεδα και στη Δοξολογία για την έλευση του νέου έτους στην Ιερά Μητρόπολη δεν ακούστηκε για πρώτη φορά ο Εθνικός Ύμνος.

Τα προηγούμενα χρόνια έδινε το «παρών» προβλεπόμενο τμήμα Στρατιωτικής Μουσικής, το οποίο παιάνιζε τον Εθνικό Ύμνο έτσι ώστε να αποδοθούν οι δέουσες τιμές. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών το 2021 κατά τη διάρκεια της Δοξολογίας για την έλευση του νέου έτους, με το ΓΕΕΘΑ σε σχετική ανακοίνωση να εξηγεί πως λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, δεν υπήρξε παρουσία του εν λόγω τμήματος των μουσικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

Το ΓΕΕΘΑ ενημερώνει ότι η μη ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στο πλαίσιο της καθιερωμένης Δοξολογίας για την έλευση του νέου έτους στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, αποφασίστηκε σε σύσκεψη για την προετοιμασία της τελετής, στις 30 Δεκεμβρίου 2020.

Η απόφαση ελήφθη, δεδομένων των περιοριστικών μέτρων για την covid-19, που προβλέπουν συρρίκνωση του αριθμού των συναθροιζομένων. Το γεγονός αυτό επέβαλε και την απουσία του προβλεπόμενου τμήματος Στρατιωτικής Μουσικής, το οποίο θα παιάνιζε τον Εθνικό Ύμνο όπως προβλέπεται και με την δέουσα τιμή και κύρος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Χαστούκι» στον Ερντογάν από τουρκική εφημερίδα: Καταστροφή για τη χώρα η βεβήλωση της Αγίας Σοφίας

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *