ΓΕΕΘΑ – Στρατηγός Φλώρος: Πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στα Βαλκάνια η Ελλάδα

ceb3ceb5ceb5ceb8ceb1 cf83cf84cf81ceb1cf84ceb7ceb3cf8ccf82 cf86cebbcf8ecf81cebfcf82 cf80cf85cebbcf8ecebdceb1cf82 cf83cf84ceb1ceb8ceb5

Εξαιρετικά σημαντική η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στη Σερβία. 

Iσχυρές σχέσεις σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο αναπτύσσει η χώρα μας με τα κράτη των Βαλκανίων, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο να δημιουργεί με μεθοδικά βήματα έναν άξονα σταθερότητας στην περιοχή, απέναντι στις αναθεωρητικές βλέψεις της Τουρκίας.

Από την Τετάρτη 8 έως την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2021 και κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού των Σερβικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγού Milan Mojsilović, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Σερβία κατά την οποία πέραν των συνομιλιών που είχε με τον Ομόλογό του συναντήθηκε και με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Άμυνας κ. Nebojša Stefanović PhD, καθώς και με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Nikola Selaković.

Την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου στην Avala στο Βελιγράδι και ακολούθησε η επίσημη υποδοχή στο Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας. Τόσο κατά την κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Στρατηγό Milan Mojsilović όσο και στις συνομιλίες που ακολούθησαν, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, στο γενικότερο πολιτικό κλίμα και τις προκλήσεις ασφαλείας στα Βαλκάνια, στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στις δυνατότητες περαιτέρω εμβάθυνσης της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας στο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών τους για την εδραίωση της ασφάλειας και την διατήρηση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

10_dec_013.jpeg
Σημαντικές οι επαφές του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στη Σερβία.ΓΕΕΘΑ

Επίσης διαπίστωσαν ότι η συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο Χωρών αναπτύσσεται συνεχώς με την καθιέρωση νέων δράσεων και χαρακτηρίζεται από διαρκή ποιοτική και ποσοτική βελτίωση, οι οποίες συνεισφέρουν στην αμοιβαία αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων Ελλάδας και Σερβίας και ενισχύουν την μεταξύ τους εμπιστοσύνη και τις παραδοσιακά φιλικές τους σχέσεις.

Οι δύο Αρχηγοί αναφέρθηκαν επίσης στην πληθώρα των εκπαιδεύσεων, ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων που λαμβάνουν χώρα σε διμερές και πολυμερές επίπεδο και συνιστούν το επίκεντρο της Στρατιωτικής Συνεργασίας των δύο Χωρών, καθώς και στην από κοινού συμμετοχή τους στο Σχηματισμό Μάχης της Ευρωπαϊκής Ένωσης HELBROC, του οποίου την ηγεσία διατηρεί η Ελλάδα.

Κατά τις ξεχωριστές συναντήσεις του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Άμυνας και κ. Nebojša Stefanović PhD καθώς και με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Nikola Selaković στις οποίες παρίστατο και ο Πρέσβης της Χώρας μας στο Βελιγράδι κ. Γεώργιος Διακοφωτάκης, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν επίσης στις προκλήσεις ασφαλείας στα Βαλκάνια, στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο, στις παραδοσιακά καλές σχέσεις Ελλάδας και Σερβίας, καθώς και στην Στρατιωτική τους Συνεργασία η οποία όντας ιδιαίτερα ανεπτυγμένη συμβάλλει στην από κοινού ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων των δύο Χωρών. Επίσης και οι δύο κύριοι Υπουργοί εξέφρασαν την εκτίμηση και ευγνωμοσύνη τους προς την Ελλάδα για την στήριξη που παρέχει στην Σερβία εντός της ΕΕ και του ΝΑΤΟ όπως και στο ζήτημα του Κοσόβου, για το οποίο εξέφρασαν την ελπίδα ότι η Χώρα μας θα συνεχίσει να τηρεί με συνέπεια την ίδια στάση.

10_dec_007.jpeg
«Θερμή» υποδοχή του Στρατηγού Φλώρου στο Βελιγράδι.ΓΕΕΘΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφερόμενος στις προσπάθειες και στην σημαντική συμβολή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον ρόλο της Χώρας μας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, επανέλαβε την τοποθέτηση του κ. Υπουργού Εξωτερικών της 2 Νοεμβρίου 2021 επί του θέματος του Κοσόβου, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα είναι ικανοποιημένη με την απομείωση των εντάσεων στο Βόρειο Κόσοβο και υποστηρίζει τις προσπάθειες του Ειδικού Απεσταλμένου για τον διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας.

Επίσης, κατά την παραμονή του στη Σερβία ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε την Ελληνική Πρεσβεία στο Βελιγράδι, οπού είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Έλληνα Πρέσβη κ. Γεώργιο Διακοφωτάκη και να συναντηθεί με το προσωπικό της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο καιρός αγριεύει κι άλλο: Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Πρόταση «βόμβα» του ΟΟΣΑ: Να αυξηθούν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση – Ποιους αφορά

Έγκλημα στη Γλυφάδα: Ποινική δίωξη για τον 51χρονο που σκότωσε τον σύντροφο της μητέρας του

Γρηγόρης Αρναούτογλου: Το χάπι για το βάρος, οι απιστίες και το «την άκουσα» από την επιτυχία

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *