ΓΕΕΘΑ: Σχολείο Σχεδίασης Ειδικών Επιχειρήσεων στη Νέα Πέραμο

ceb3ceb5ceb5ceb8ceb1 cf83cf87cebfcebbceb5ceafcebf cf83cf87ceb5ceb4ceafceb1cf83ceb7cf82 ceb5ceb9ceb4ceb9cebacf8ecebd ceb5cf80ceb9cf87

Η εν λόγω εκπαίδευση αφορά στη διαδικασία λήψης απόφασης κατά την σχεδίαση Ειδικών Επιχειρήσεων σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, διεξήχθη υπό την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ το Σχολείο Σχεδίασης Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Task Groups Staff/ Planning Course – SOTG/Planning Course) στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ» στη Νέα Πέραμο Αττικής, με την συμμετοχή 15 στελεχών της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) της Ουκρανίας.

Η εν λόγω εκπαίδευση αφορά στη διαδικασία λήψης απόφασης κατά την σχεδίαση Ειδικών Επιχειρήσεων σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, και αποσκοπεί στην επαύξηση του επιπέδου της συνεργασίας και της συναντίληψης των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας μας με αυτές φίλων, εταίρων και συμμάχων καθώς και στην προβολή των διαρκώς αναβαθμισμένων δυνατοτήτων τους.

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης, στην οποία παραβρέθηκε ο Επιτελάρχης της ΔΕΠ/ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχος Γεώργιος Μανουράς, που απένειμε τα πτυχία στους σπουδαστές.

Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2021 μεταξύ των δύο Χωρών και εντάσσεται στις διεθνείς συνεργασιες της ΔΕΠ/ΓΕΕΘΑ με τις Ειδικές Δυνάμεις άλλων χωρών, που έχουν προγραμματισθεί και εκτελούνται με βάση τον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, τηρήθηκαν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης του COVID-19.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ηλεία – Κορονοϊός: Σάλος για δήμαρχο που έσπασε την καραντίνα και πήγε σε εκδηλώσεις

Εύα Μπουντούρη: Αυτό ήταν το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε

Κορονοϊός: «Κλειδώνουν» νέα μέτρα για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *