Γερμανία: Δεν θα αναβάλλει τη δεύτερη δόση του εμβολίου

ceb3ceb5cf81cebcceb1cebdceafceb1 ceb4ceb5cebd ceb8ceb1 ceb1cebdceb1ceb2ceaccebbcebbceb5ceb9 cf84ceb7 ceb4ceb5cf8dcf84ceb5cf81ceb7 ceb4
AP 20362571511195

Η Γερμανία προτίθεται να τηρήσει τις συστάσεις της BioNTech και της Pfizer σχετικά με τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου τους κατά της COVID-19 παρά να την καθυστερήσει, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Η Γερμανία ζήτησε συμβουλές από ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων για το εάν θα επιτρέψει μια καθυστέρηση στη χορήγηση της δεύτερης δόσης λόγω της περιορισμένης ποσότητάς τους, μετά μια παρόμοια κίνηση της Βρετανίας την περασμένη εβδομάδα.

«Η εντύπωσή μου είναι ότι έχει πολλή σημασία, ειδικά σε αυτά τα ευαίσθητα θέματα, όπου η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία είναι σημαντικές, ότι εμμένουμε στην έγκριση», δήλωσε ο Σπαν σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι αυτό είναι σύμφωνο με τις αρχικές παρατηρήσεις που είχε λάβει από τους ειδικούς στον εμβολιασμό.

Τάχθηκε επίσης κατά της ανάμειξης ή της εναλλαγής μεταξύ των εμβολίων κατά της COVID-19. Τα 83 εκατομμύρια των κατοίκων της Γερμανίας θα λάβουν περισσότερες από 130 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19, οι οποίες αρκούν για όλους όσοι πρέπει να εμβολιαστούν, δήλωσε ο Σπαν.

Είπε ότι αναμένει τις πρώτες παραδόσεις του εμβολίου που ανέπτυξε η Moderna την επόμενη εβδομάδα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων νωρίτερα σήμερα ενέκρινε το εμβόλιο της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας για επείγουσα χρήση.

Η Γερμανία θα λάβει 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna φέτος, εκ των οποίων 2 εκατομμύρια δόσεις αναμένονται το πρώτο τρίμηνο, πρόσθεσε ο Γενς Σπαν.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *