Γερμανία: Εντός των επόμενων εβδομάδων ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων

ceb3ceb5cf81cebcceb1cebdceafceb1 ceb5cebdcf84cf8ccf82 cf84cf89cebd ceb5cf80cf8ccebcceb5cebdcf89cebd ceb5ceb2ceb4cebfcebcceacceb4cf89
europe

Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των ιδιαίτερα ευπαθών ομάδων κατά του κορονοϊού, δήλωσε ο Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών της Γερμανίας Τόμας Μέρτενς, παραδεχόμενος ταυτόχρονα ότι θα ήθελε η διαδικασία να είχε προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς, αναφέρει το ΑΠΕ.

«Θα ήμουν πιο ευτυχής αν προχωρούσαμε ταχύτερα, αλλά σχεδόν το περίμενα. Μου φαινόταν ανέφικτο μια τόσο μεγάλη εκστρατεία εμβολιασμού να τρέξει πραγματικά γρηγορότερα», δήλωσε ο κ. Μέρτενς στο ZDF και επέστησε την προσοχή στον εμβολιασμό των «πραγματικά ευπαθέστερων» πολιτών, οι οποίοι υπολογίζονται, όπως είπε, σε οκτώ εκατομμύρια.

Αν αυτή η προσπάθεια κυλήσει οργανωμένα, εντός λίγων εβδομάδων θα έχει ολοκληρωθεί για αυτούς ο εμβολιασμός και στις δύο φάσεις του, δήλωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», μέχρι το Σάββατο είχαν πραγματοποιηθεί 532.878 εμβολιασμοί, αριθμός κατά 50.000 υψηλότερος από αυτόν της προηγούμενης μέρας.

Το Μεκλεμβούργο-Πομερανία είναι μέχρι τώρα το κρατίδιο που κινείται γρηγορότερα, ενώ στον αντίποδα βρίσκεται η Σαξονία.

ΠΗΓΗ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: