Γερμανία: Κατάργηση της σειράς προτεραιότητας στον εμβολιασμό εντός Ιουνίου υποσχέθηκε η Μέρκελ

ceb3ceb5cf81cebcceb1cebdceafceb1 cebaceb1cf84ceaccf81ceb3ceb7cf83ceb7 cf84ceb7cf82 cf83ceb5ceb9cf81ceaccf82 cf80cf81cebfcf84ceb5cf81
facebookmerkel 1

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Την κατάργηση της σειράς προτεραιότητας για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 «το αργότερο» εντός Ιουνίου, προανήγγειλε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, η οποία επανέλαβε την υπόσχεση για εμβολιασμό όλων των ενηλίκων έως το τέλος του καλοκαιριού.

Δεν θέλησε ωστόσο να δεσμευτεί ούτε σε ό,τι αφορά την ανάκτηση ελευθεριών για τους εμβολιασμένους, αλλά ούτε και σχετικά με το πόσο «ελεύθερα» θα κάνουν φέτος διακοπές οι Γερμανοί στη χώρα τους, τονίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα βρισκόμαστε σε «μεταβατική φάση».

«Θα μπούμε σε μεταβατική φάση, η οποία δεν θα είναι εύκολη», δήλωσε η κυρία Μέρκελ, μετά την τηλεδιάσκεψη με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων και τόνισε ότι ακόμη υπάρχει ένα πολύ μεγάλο τμήμα του πληθυσμού που δεν έχει εμβολιαστεί. Ακόμη και με το 50% εμβολιασμένο, ο κίνδυνος για τους υπόλοιπους παραμένει υψηλός, όπως και η επιβάρυνση του συστήματος υγείας, σημείωσε. «Πρέπει λοιπόν να σταθμίσουμε ποια δικαιώματα θα ανακτήσουν οι εμβολιασμένοι, αλλά και να εστιάσουμε στο τι θα σημαίνει αυτό για τον κίνδυνο μόλυνσης των μη εμβολιασμένων», δήλωσε η Καγκελάριος και εξήγησε ότι σήμερα δεν ελήφθησαν αποφάσεις για το θέμα, αλλά έγινε μια «εποικοδομητική συζήτηση» για την προστασία των θεμελιωδών ζητημάτων των πολιτών και για τα συναφή πρακτικά ζητήματα. Θέλουμε να κάνουμε τα πράγματα πιο απλά για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από την Covid-19, τόνισε ωστόσο η κυρία Μέρκελ.

Σε ό,τι αφορά την ταχύτητα της διαδικασίας ανοσοποίησης του πληθυσμού, η κυρία Μέρκελ δήλωσε ότι αυξάνεται σημαντικά όσο αυξάνονται τα διαθέσιμα εμβόλια, διευκρίνισε όμως ότι η επικείμενη κατάργηση της σειράς προτεραιότητας δεν σημαίνει αυτομάτως και ότι όλοι θα μπορούν άμεσα να εμβολιαστούν, αλλά ότι σε σύντομο διάστημα θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Λεονταρισμοί» Ερντογάν για γενοκτονία Αρμενίων: «Λάθος» των ΗΠΑ, να ανακαλέσουν την αναγνώριση

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.