Γερμανία: Το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την εμπορική συμφωνία για το Brexit

ceb3ceb5cf81cebcceb1cebdceafceb1 cf84cebf cebfcebccebfcf83cf80cebfcebdceb4ceb9ceb1cebacf8c cf85cf80cebfcf85cf81ceb3ceb9cebacf8c cf83
Brexit

Το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη την εμπορική συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Μεγάλης Βρετανίας για το Brexit.

«Η Γερμανία ενέκρινε τη συμφωνία και θα το πράξει και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου συμφώνησαν ως προς την “θετική αποτίμηση” της συμφωνίας», δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο η αναπληρωτής εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ουλρίκε Ντέμερ, όπως σημειώνει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπουργό Γεωργίας Γιούλια Κλέκνερ, «η εμπορική συμφωνία μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτρέπειι τις υψηλές απώλειες εξαγωγών, ωστόσο αναμένεται ταυτόχρονα η αύξηση του διοικητικού κόστους, για παράδειγμα στις συνοριακές διατυπώσεις. Η συμφωνία έχει επίσης μεγάλη σημασία για τη γεωργία και τη βιομηχανία τροφίμων μας. Σε περίπτωση “μη συμφωνίας” η γερμανική πλευρά, θα έπρεπε να αναμένει απώλειες στις εξαγωγές σχεδόν διπλάσιες από εκείνες της συμφωνίας που έχει συναφθεί τώρα», τόνισε η χριστιανοδημοκράτης (CDU) υπουργός.

«Αυτό θα είχε ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο στους παραγωγούς μας, οι οποίοι μεταποιούν κυρίως σιτηρά, κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα. Ωστόσο, η σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ θα αλλάξει σημαντικά καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο με την εμπορική συμφωνία εταιρικής σχέσης και συνεργασίας θα είναι επίσης και “τρίτη χώρα”. Για το εμπόριο, αυτό σημαίνει σημαντική αύξηση του διοικητικού κόστους», πρόσθεσε η Κλέκνερ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *