Γεωργιάδης για Θεοφάνεια: Δεν θέλαμε εικόνες Αγίου Δημητρίου – «Ο νόμος ισχύει για όλους»

ceb3ceb5cf89cf81ceb3ceb9ceacceb4ceb7cf82 ceb3ceb9ceb1 ceb8ceb5cebfcf86ceaccebdceb5ceb9ceb1 ceb4ceb5cebd ceb8ceadcebbceb1cebcceb5 ceb5
facebookgeorgiadhs ekklhsia

Ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε τα περί κόντρας Εκκλησίας – Πολιτείας «αστειότητες»

Για τις απαγορεύσεις που επέβαλε η Πολιτεία στις εκκλησίες για τον εορτασμό των Θεοφανείων, τοποθετήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξη, Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε εικόνες «Αγίου Δημητρίου», όπου στις 26 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη υπήρξε μεγάλος συνωστισμός πιστών.

Αναφορικά με την αντίδραση της Εκκλησίας στο θέμα αυτό, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο νόμος ισχύει για όλους. «Θέλω να είμαι ειλικρινής, ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης. Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μας έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Κατά την ημέρα αυτή συνέρρεαν οι πιστοί, δεν μπόρεσε η εκκλησία να ελέγξει τη συρροή, και μετά η Θεσσαλονίκη έγινε η πόλη που θρήνησε τα περισσότερα θύματα. Αυτή η εικόνα του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, προβαλλόμενη στην εικόνα των Θεοφανείων που είναι μια πάνδημη, πανηγυρική λειτουργία μας οδήγησε στο λοκντάουν» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τα περί κόντρας Εκκλησίας – Πολιτείας «αστειότητες», ενώ συμπλήρωσε «δε θέλω να πιστέψω ότι η Εκκλησία και ειδικά ο Μακαριότατος θα έπαιρναν την ευθύνη λέγοντας στους πιστούς “ελάτε στις εκκλησίες” και αφήνοντας τους να συρρεύσουν».

«Με την εκκλησία είχαμε από την αρχή της πανδημίας μια πάρα πολύ καλή συνεργασία… και το ξέρει αυτό ο Μακαριότατος, έπεσε κι ο ίδιος θύμα του κορωνοϊού γνωρίζει πόσο επικίνδυνο είναι, άλλωστε η εκκλησία της Ελλάδος έχει θρηνήσει θύματα από τον κορωνοϊό… Πριν από λίγες μέρες έφυγε ένας πολύ σεβαστός ιεράρχης, ο μητροπολίτης Καστοριάς, και πολλοί άλλοι πριν, άρα είναι ένας λόγος παραπάνω η εκκλησία να δείξει μεγαλύτερη σπουδή και ευαισθησία. Ο νόμος ισχύει για όλους δεν υπάρχει εξαίρεση στο νόμο» κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Ρήγμα» για τα Θεοφάνεια: «Ήξεις αφήξεις» για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου στην ορκωμοσία

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *