Γιάννης Πλακιωτάκης: Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους ναυτικούς μας στην Ουκρανία

ceb3ceb9ceaccebdcebdceb7cf82 cf80cebbceb1cebaceb9cf89cf84ceaccebaceb7cf82 ceb5ceafcebcceb1cf83cf84ceb5 cf83ceb5 cf83cf85cebdceb5cf87
facebookplakiotakis

«Έτοιμοι να παρέχουμε κάθε δυνατή συνδρομή στους ναυτικούς μας στην Ουκρανία», είπε ο Γιάννης Πλακιωτάκης

«Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η ασφάλεια των θαλασσίων μεταφορών, των ναυτικών μας και των πλοίων μας, πρέπει να υπακούσει άμεσα στη γενικότερη προσπάθεια για την εμπέδωση της ειρήνης και την αποχή από πράξεις ανατροπής κυρίαρχων κρατών που γυρίζουν την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο σε καιρούς σκοτεινούς, που κανείς δεν επιθυμεί να ξαναβιώσει. Η ελληνική κυβέρνηση έχει απερίφραστα δηλώσει την πίστη της στο Διεθνές Δίκαιο και την απόλυτη στήριξή της στον ουκρανικό λαό που αντιστέκεται γενναία στους εισβολείς».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, υπογραμμίζοντας όλες τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ως τώρα το ΥΝΑΝΠ από την αρχή της κρίσης στην Ουκρανία.

Αναλυτικά ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε τα εξής:

– Παρακολουθούμε κάθε σχετική εξέλιξη και ενημερώνουμε την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα.

– Καταγράφουμε την παρουσία και τις κινήσεις πλοίων υπό ελληνική σημαία, καθώς και ελληνόκτητων με Έλληνες ναυτικούς στην Ουκρανία, τη Ρωσία και την υπόλοιπη Μαύρη Θάλασσα.

– Έχουμε εκδώσει και ανανεώνουμε, όποτε απαιτείται, οδηγίες και συστάσεις προς τους πλοιάρχους για την ασφάλεια των πλοίων και των πληρωμάτων.

– Επικοινωνούμε συνεχώς με τους πλοιάρχους.

– Έχουμε ζητήσει την παρέμβαση των προξενικών μας Αρχών για την αποδέσμευση του ενός ελληνικού πλοίου που βρίσκεται αποκλεισμένο σε λιμένα πλησίον της Οδησσού.

– Ανταποκριθήκαμε άμεσα σε πρωτοβουλία της γαλλικής Προεδρίας και ζητήσαμε την άμεση σύγκληση έκτακτου Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) με θέμα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και των ναυτικών στην Μαύρη Θάλασσα και την Αζοφική Θάλασσα.

«Στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής», κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης, «είμαστε έτοιμοι, σε συνεργασία και με τις ναυτιλιακές εταιρείες, να παρέχουμε κάθε δυνατή συνδρομή στους ναυτικούς και τα πλοία μας».

Διαβάστε Επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπάρχουν Ρώσοι και Oυκρανοί ναυτικοί σε υπό κυπριακή σημαία πλοία (vid)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έλληνες ναυτικοί εγκλωβισμένοι στο λιμάνι της Οδησσού

Πόλεμος στην Ουκρανία: 66 Έλληνες ναυτικοί σε πλοία που βρίσκονται στην περιοχή

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.