«Γιάννη Μου»: Η Ελένη Τσαλιγοπούλου τραγουδά Ορέστη Ντάντο

ceb3ceb9ceaccebdcebdceb7 cebccebfcf85 ceb7 ceb5cebbceadcebdceb7 cf84cf83ceb1cebbceb9ceb3cebfcf80cebfcf8dcebbcebfcf85 cf84cf81
Ελένη Τσαλιγοπούλου Eleni Tsaligopoulou 2017

Tο τραγούδι «Γιάννη Μου» εξερευνά τα όρια μιας επιτακτικής ανάγκης για γυναικεία έκφραση, απαλλαγμένη από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου τραγουδάει με τον μοναδικό της τρόπο το «Γιάννη Μου», το πρώτο δείγμα μιας ομάδας νέων τραγουδιών του Ορέστη Ντάντου.

Σε μια αναπάντεχη μουσική συνάντηση από αυτές που συμβαίνουν σπάνια, τέσσερις σημαντικές και πολύ αγαπημένες τραγουδίστριες από διαφορετικές γενιές, συμμετέχουν στο επερχόμενο άλμπουμ του Ορέστη Ντάντου με γενικό τίτλο «Τακούνια Για Καρφιά».

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Μάρθα Φριντζήλα, η Νατάσσα Μποφίλιου και η Ιουλία Καραπατάκη τραγουδούν τη γυναικεία ψυχή, η καθεμία με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Ο Ορέστης Ντάντος, έπειτα από μια πολυετή πορεία όπου κατεξοχήν υπήρξε ο ερμηνευτής των τραγουδιών του, δοκιμάζει αυτή τη φορά να ακουστεί ο «λόγος» του μέσα από τέσσερις ξεχωριστές γυναικείες φωνές με ιδιαίτερο ειδικό βάρος και προσωπικότητα.

Το νήμα των τραγουδιών ξετυλίγει πρώτη η Ελένη Τσαλιγοπούλου, μια φωνή που φέρει μαζί της ένα τεράστιο κομμάτι της παράδοσης του ελληνικού τραγουδιού.

Με το τραγούδι «Γιάννη Μου», όπως και με τα υπόλοιπα τραγούδια, ο Ορέστης Ντάντος εξερευνά τα όρια μιας σύγχρονης ελληνικότητας, αλλά και μιας επιτακτικής ανάγκης για γυναικεία έκφραση, απαλλαγμένη από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Ολόκληρο το άλμπουμ «Τακούνια Για Καρφιά» θα κυκλοφορήσει από την Cobalt Music την άνοιξη του 2022.

[embedded content]

ΠΗΓΗ