Γιατρός αμφισβητεί τις δηλώσεις Τζόνσον για την ταχύτητα της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού

ceb3ceb9ceb1cf84cf81cf8ccf82 ceb1cebccf86ceb9cf83ceb2ceb7cf84ceb5ceaf cf84ceb9cf82 ceb4ceb7cebbcf8ecf83ceb5ceb9cf82 cf84ceb6cf8ccebd
AP 20356466396724

Αποκομμένη από το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης βρέθηκε μέσα σε λίγες ώρες η Μεγάλη Βρετανία, μετά τη διακοπή των ταξιδιωτικών συνδέσεων από τους στενότερους συμμάχους της, λόγω φόβων για νέο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη χώρα. Μάλιστα, ο Μπόρις Τζόνσον σημείωσε πως η νέα αυτή μετάλλαξη θα μπορούσε να είναι έως και 70% πιο μεταδοτική από τον προηγούμενο ιό.

Πάντως, ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, αμφιβάλλει για τις δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού. «Πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλες τις δηλώσεις του κ. Τζόνσον με εξαιρετική προσοχή. Αν, εν τούτοις, αληθεύει η δήλωσή του ότι η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού θα μπορούσε να είναι έως και 70% πιο μεταδοτική από τον προηγούμενο ιό, τότε αυτό σημαίνει μόνο ότι τα μέτρα προστασίας μας είναι κατά 70% πιο σημαντικά», είπε ο Μοντγκόμερι σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί στα αυριανά φύλλα των εφημερίδων του Δικτύου Συντακτών της Γερμανίας (Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND).

«Ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού είναι να περιοριστούν οι επαφές και να τηρούνται οι κανόνες απόστασης και υγιεινής. Το γεγονός ότι η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού εξαπλώνεται αυτην τη στιγμή στη νοτιοανατολική Αγγλία οφείλεται κυρίως στην αμέλεια των ανθρώπων εκεί. Οι μεταλλάξεις ιών είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό και τις βλέπουμε επίσης ξανά και ξανά σε άλλους παθογόνους ιούς», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Μόνο η φαρμακευτική εταιρεία Biontech έχει ήδη δοκιμάσει το εμβόλιό της σε 19 μεταλλάξεις κορονοϊού και το εμβόλιο έδρασε σε καθεμία από αυτές τις παραλλαγές. Η μετάλλαξη επηρεάζει μόνο μέρος μιας πρωτεΐνης στην επιφάνεια του ιού, αλλά το εμβόλιο στοχεύει σε όλη την πρωτεΐνη», τόνισε στη συνέντευξή του ο Μοντγκόμερι.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *