Για να καταλάβεις τι συμβαίνει στο Ισραήλ, δες το Fauda

ceb3ceb9ceb1 cebdceb1 cebaceb1cf84ceb1cebbceacceb2ceb5ceb9cf82 cf84ceb9 cf83cf85cebcceb2ceb1ceafcebdceb5ceb9 cf83cf84cebf ceb9cf83cf81
fauda

Αν υπάρχει μια σειρά που θα σε βάλει στο κλίμα του πολέμου στη Γάζα, είναι το Fauda.

Αν υπήρξες μεγάλη fan του Homeland και θέλεις να καταλάβεις τι ακριβώς συμβαίνει στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, ποια είναι η Hamas και πώς ακριβώς μαίνεται ένας άτυπος πόλεμος στη Γάζα, μπες στο Netflix.

Η σειρά Fauda μετράει ήδη τρεις σεζόν και αν δεν σε πειράζει να ακούς Εβραϊκά και αραβικά, θα κολλήσεις. Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία, να καταλάβεις τι ακριβώς συμβαίνει στην πολύπαθη αυτή περιοχή, πώς ακριβώς λαμβάνουν χώρα οι επιθέσεις αυτοκτονίας, τι σημαίνει να ζεις με τον φόβο μιας επίθεσης χωρίς να βλέπεις ακόμα μια Αμερικανιά.

[embedded content]

 
Η πρώτη σεζόν ξεκινάει με την επιστροφή του Doron, ενός κορυφαίου πράκτορα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Ισραήλ στην ενεργό δράση, ίταν πληροφορίες πως ο Πάνθηρας, ο μεγάλος του εχθρός και τρομοκράτης από την Παλαιστίνη είναι ακόμα ζωντανός.

Όσο τα επεισόδια περνούν θα ταλαντευτείς κι εσύ για το ποιος είναι καλός, ποιος είναι ο κακός, γιατί παλεύουν οι άνθρωποι στα μέρη εκείνα ενώ αξίζει να σημειώσεις πως το Fauda, στα ελληνικά η μετάφραση είναι Χάος, έλαβε από τους New York Times τον τίτλος ανάμεσα στις κορυφαίες σειρές διεθνώς για το 2017.

Η πρώτη σεζόν του Fauda προβλήθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 και η δεύτερη τον Δεκέμβριο του 2017. Η τρίτη, προβλήθηκε δύο χρόνια αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2019 και κατάφερε το ένα εκατομμύριο προβολών σε 48 ώρες.

ΠΗΓΗ