Γιώργος Αγγελόπουλος: Ξενάγηση στη Σκιάθο – Ο Ντάνος του Survivor σε μεγάλα κέφια

ceb3ceb9cf8ecf81ceb3cebfcf82 ceb1ceb3ceb3ceb5cebbcf8ccf80cebfcf85cebbcebfcf82 cebeceb5cebdceacceb3ceb7cf83ceb7 cf83cf84ceb7 cf83ceba
AGELOPOULOS

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος υποδέχεται την κάμερα στον τόπο καταγωγής του και μας ξεναγεί στα αγαπημένα του σημεία.

Πρώτος σταθμός οι Κουκουναριές, μια παραλία που είναι στην καρδιά του, όχι επειδή είναι η πιο μεγάλη ή η πιο τουριστική, αλλά επειδή εκεί μεγάλωσε από μικρός και στην συνέχεια δουλεύοντας. Στο κέντρο της πλαζ o νικητής του πρώτου Survivor διατηρεί εδώ και αρκετά χρόνια (από το 1994) την σχολή θαλάσσιων σπορ Salto Water Sports στο πλευρό του συνέταιρού του, Παναγιώτη Μυγδαλάκη.

Στις δραστηριότητες της σχολής περιλαμβάνονται ιδιωτικές κρουαζιέρες στις Σποράδες αλλά και σε μικρές νησίδες γύρω από το Πήλιο και την Εύβοια με το μήκους 10 μέτρων φουσκωτό σκάφος ”Άρχων”. Πίσω από την παραλία υπάρχει ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης, ο μόνος βιότοπος κουκουναριάς που βρίσκεται στην Μεσόγειο σε νησί, ενταγμένος ως προστατευόμενη περιοχή, στο δίκτυο Natura 2000.

Επόμενη στάση στο βόρειο τμήμα του νησιού η παραλία Λαλάρια, μία από τις ομορφότερες της Ελλάδας και από αυτές που έκαναν την Σκιάθο διάσημη σε όλο τον κόσμο. Τα τυρκουάζ νερά της, τα στρογγυλά ολόλευκα βότσαλα που την καλύπτουν, ο επιβλητικός κάθετος βράχος που σχηματίζει έναν κλειστό κόλπο και ένας μικρότερος βράχος στην άκρη της παραλίας που εκτείνεται μέσα στην θάλασσα και σχηματίζει μια πύλη (Τρύπια Πέτρα) προκαλούν θαυμασμό στους επισκέπτες, που φτάνουν εδώ μόνο διά θαλάσσης με το φουσκωτό “Άρχων”, με τα τουριστικά καραβάκια από το λιμάνι ή νοικιάζοντας κάποιο σκάφος.

Τελευταίος σταθμός η Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ψηλά στο βουνό, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το λιμάνι. Ένα μέρος που, όπως αποκαλύπτει ο Γιώργος, το επισκέπτεται από την νεαρή του ηλικία, που έχει τεράστια σημασία για εκείνον και που έχει την ευκαιρία να συναντά τον πατέρα Ιωσήφ, ηγούμενο της Μονής, ο οποίος είναι παλιός του συμμαθητής.

Μην ξεχνάμε ότι ο Γιώργος Αγγελόπουλος την τελευταία τριετία έχει αναπτύξει σημαντικό φιλανθρωπικό έργο ως ιδρυτής και πρόεδρος του ‘’Φύλακα Άγγελου’’ που σκοπό έχει να βρίσκεται δίπλα σε κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά. Και φαίνεται πως ένας φυλακας άγγελος όπως ο Γιώργος έχει τον παράδεισό του, την Σκιάθο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΗΓΗ